Olyan állatot észleltek Wales partjainál, ami általában sosem úszik le ennyire délre
Az északi-sarkköri vizekben élő rozmárt észleltek Wales partjainál.

rozmar
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Északi-sarkköri vizekben élő rozmárt észleltek Wales partjainál napokkal azután, hogy láttak egy egyedet az írországi partoknál is - adta hírül a BBC News honlapja.

A megtermett példányt a St Bride's-öböl délkeleti csücskén elterülő Broad Haven település déli strandjának egy szikláján látták pénteken, mielőtt visszatért a tengerbe. Állatvédők szerint ugyanarról az egyedről lehet szó, amelyet az írországi Kerry megye partján láttak.

rozmar
Fotó: Amy Compton

- Egy tehénméretű példány volt. Hatalmas. Láttam rozmárokat a televízióban és a hírekben, de ez egy óriás példány volt - mondta Cleopatra Browne, a Walesi Tengeri Élet Mentőszolgálat tagja, akit mintegy 40 méterről figyelte meg az állatot, amelyről úgy vélik, hogy egy fiatal egyed lehetett, mivel a rozmár agyara mintegy 7,5 centiméter volt.

- Közszájon jár egy mese arról, hogy elaludt egy jéghegyen, amelyen sodródott, majd felébredt Írországban. Majd eljutott Walesbe úton hazafelé - mondta.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az RSPCA állatvédelmi liga tisztje, Ellie West szintén megfigyelte távolról az állatot. - Pihent, és bár egy kicsit alultápláltnak tűnt, szerencsére nem mutatta betegség vagy sérülés semmi jelét - mondta. - Ez hihetetlenül ritka látvány, ezek a nagy és szép állatok ilyen délre általában soha nem úsznak el. Úgy véljük, hogy egy fiatal egyedről van szó, amely élelmiszert keresve jutott el ennyire délre - tette hozzá.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

Az állatok legcukibb pillanatait kapta le a fotós

A művész a természetfotózás egyik legbájosabb módját választotta: aranyos kisállatokat figyel természetes élőhelyükön, és olyan pillanataikban kapja őket lencsevégre, amikor azt hiszik, senki nem látja őket.

Ezt is szeretjük