Még nem vagy 18? 3 kínos téma, amit semmiképpen se hozz szóba az első randin

Nem mindegy, miről beszélgettek a randin.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az első randi tinédzser korban kényes szituáció, hiszen a kezdeti benyomás mindennél fontosabb. Az sem jó, ha kínos csend telepedik közétek, de az sem az, ha olyan témákat hozol szóba, melyek túlzottan magánjellegűek, esetleg bántóak.

Ha egy második alkalmat is remélsz a sráctól, akkor a következő témákat ne feszegesd!

Exdolgok

A volt szerelmekkel kapcsolatos kérdések és témakörök minden esetben tabunak számítnak. Ne kérdezgesd arról a pasit, hogy hány barátnője volt, ahogyan lehetőleg a saját kapcsolataidat se hozd szóba.

Különösen ne hasonlítgass - az én expasim ezt meg ezt csinálta. Neked is rosszulesne, ha a másik fél annyira felmagasztalná az előző párját, hogy fel sem vehetnéd vele a harcot.

Ugyanakkor az ellenkezőjét se tedd: ne szidd az előző párodat, és ne sorold fel minden hibáját, mert ezzel elriaszthatod a jelenlegi hódolót.

Próbálj meg inkább olyan semleges témaköröknél maradni, hogy ő mit keres egy lányban, illetve te mit keresel egy pasiban, mert ez alapján kiderül, van-e értelme a második randinak.

A suli

Tizenévesen nyilván nem lehet világraszóló élettapasztalattal randira menni, de ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül a sulit kell szóba hozni, különösen, ha nem is egy iskolába jártok. Annyi téma van, amiről beszélhettek, például filmek, zenék, könyvek vagy bármi más, ne akarj mindenáron arról társalogni, neked milyen rossz tanáraid, osztálytársaid vannak. A panaszkodós lányokat senki nem szereti.

Persze ez sem tilos, ha érdeklődő vagy, például megkérdezed, hogy melyik tantárgy érdekli, és ezen elindulva egy új téma felé terelgeted a beszélgetést.

Ám a konkrét tapasztalatokról, hogy neked mennyit kell tanulni, vagy mennyire pikkelnek rád a tanárok, nem érdemes beszélni, mert ettől nem fogjátok egymást jobban megismerni.

A jövő

Ahogyan azt fentebb is említettük, az első randin még minden képlékeny, nem szabad rögtön az esküvői harangok zúgását hallani, ha álmaid pasija randevúra hív. Az pedig különösen rossz ötlet, ha hangosan kezdesz el a közös jövőről gondolkodni, mert a többes szám könnyen elriaszthatja a srácot.

Lehet a jövőről érdeklődni, de csakis úgy, hogy az a párkapcsolatot ne érintse, különösen ne olyan formában, amibe már magadat is belehelyezed.

Ezt is szeretjük