A mai napig őrzik a szent testét: senki sem érti, hogyan maradhatott ilyen állapotban

Romlatlannak is nevezik a szent testeket, melyek több száz év alatt is épek maradtak. Olyanokat mutatunk, akiknek a világ minden tájáról csodájára járnak.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vallás csodának, a tudomány racionális magyarázattal okolhatónak tartja a különös jelenséget, hogy emberi testek évszázadokon keresztül is fennmaradnak. Emberek testei, akiket idővel boldoggá, szentté avattak, és akiket e tulajdonságuk révén romolhatatlannak neveznek.

Minden év október 20-án ünnep van Kefalóniában. Szent Gerasimos ünnepe, aki az 1500-as években élt szegények és betegek segítőjeként. Messze földről zarándokoltak hozzá az emberek gyógyulás reményében az Omala-völgybe. Állítólag gyógyítói képességekkel rendelkezett.

Ma is őt ünneplik

Maradványait kefalóniai kolostorában őrzik, és minden év október 20-án platánfákhoz hordozzák különleges ceremónia keretében. Nézd meg üvegkoporsójában, és ismerd meg további romlatlan szentek történetét a következőkben!

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük