Vajon ez mennyibe fáj a kormánynak?

Tények, amikről eddig senki nem beszélt

Felvételek bizonyítják a pénzért való aláírásgyűjtést.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Fidesz rendkívül büszke arra, hogy 2 millió 200 ezer ember aláírta a rezsicsökkentésről szóló, Európában egyedülálló javaslatot.

Ennek ellenére a hvg.hu birtokába került hangfelvételek alapján egy fideszes politikus beismerte, hogy ugyan saját jövedelméből, de elmondása alapján szerényen jutalmazta az önkéntes aláírókat - derül ki a hvg.hu szeptember 16-i cikkéből.

A legtöbb aktivista fiatal

A szerkesztőségbe eljuttatott hangfelvétel szerint minden egyes aláíró után a Fidesz 100 forintot fizet a petícióval házaló kérdőíveseknek. A bizonyíték alapján a legtöbb önkéntes fiatal, egy 18 éves fiú nyilatkozott is, és elmeséli, hogy akár 8 ezer forintot is össze lehet gyűjteni egy nap. Állítása szerint heti 30 ezer forintot is lehet keresni vele.

A felvétel alapján hetente fizetik ki őket a leadott aláírások alapján, az egyik fiú 102 aláírást gyűjtött két nap alatt. Az nem derül ki, hogy a kapott összeg után adóznak-e. A bizonyítékok egyikén például egy édesanya számol be arról, hogy milyen jól keres a középiskolás fia az önkéntes munkával, majd hozzáteszi, nem érti, hogyan alkalmazhatják a kiskorú fiát az ő hozzájárulása nélkül.

Honnan származnak a felvételek?

Az aláírásgyűjtő fiatalokat tavasszal alkalmazták Fóton, Dunakeszin és a környező településeken, amit a helyi fideszesek koordináltak. Arra is van bizonyíték, hogy a vidéki aláírásgyűjtést Sipos Dávid, a fideszes dunakeszi szervezet tagja szervezi.

Az is elhangzik, hogy ha valaki nem a saját körzetéből, tehát máshonnan Magyarországról szerez aláírást, akkor nem 100, hanem 500 forint üti a markát. Elvárás, hogy az aláírók 17-18 évesek legyenek minimum, ellenben az nem, hogy hány éves gyűjti az aláírást.

Erre ment el eddig 160 millió forint

Nézegess képeket!

Elolvasom

Sipos Dávid és Botka Gábor János mindketten a Fidesz Zöld Tagozatának Pest megyei alelnökei. A felvétel azt is megerősíti, hogy az utóbbi fideszes képviselő is szervezi az aláírásgyűjtést. A hvg.hu megkeresésére Botka nem tagadta a 100 forintos juttatást, de azt jelezte, hogy ezt a saját pénzéből finanszírozta, valamint tagadta, hogy a Fidesz központilag ilyet tett volna.

Kutyabarátok készüljetek!

Jön a Dogz, az év legnagyobb kutyás fesztiválja! Falkasétákkal, állatorvosi tanácsadással, kutyás bemutatókkal, kutya&gazdi fotózással és sok más ingyenes programmal várunk szeptember 7-én a Városligeti Nagyréten.

Váltsatok jegyet a DOGZ fesztivál színpad izgalmas előadásaira is!

Promóció

Elvárás volt

Korábban minden választókerület megkapta, hogy minimum hány aláírást kell gyűjtenie. Az aktivistáknak csupán arra kell figyelniük, hogy kizárólag az írhatja alá az ívet, aki már elmúlt 17 éves. A Fidesz egyébként vasárnap jelentette be, hogy országjáró rendezvénysorozatot indítanak, Védjük meg a rezsicsökkentést! címmel, aminek keretén belül a kormánypárti politikusok személyesen fognak találkozni a támogató lakosokkal. Majd a miniszterelnök, Orbán Viktor a vasárnapi 12. Kötcsei Polgári Pikniken kijelentette, hogy 2014 a rezsiharc éve lesz.

Az V. kerület polgármestere, Rogán Antal idén szeptember 5-én jelentette be, hogy a fűtési szezon kezdetével további 11,1%-kal csökkentik a villamos energia, gáz és a távhő árát, ami összesen már 20%-os rezsicsökkenést jelent.

Ezt is szeretjük