Rettegő romák, újra feltűnő Gyurcsány és az év Facebook-csoportja
Tudd meg, melyek voltak a hét legfőbb eseményei a magyar politika színterén.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyönygyöspatán elszabadultak az indulatok, Budapesten pedig Tarlós István alkotott maradandót. A héten szigorították a dohányzásról szóló szabályokat is, és Gyurcsány Ferenc is hallatott magáról. Összefoglaló.

Magyarországon bekövetkezett, amitől sokan féltek. Gyöngyöspatán összecsaptak a szélsőségesek a romákkal, miután előbbiek különböző neveken, de azonos céllal megszállták a települést, félelmet keltve a cigányok körében.

Először a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, majd a Véderő telepedett le Gyöngyöspatán, ahol a romák háza körül masíroztak egyenruhában, és gyakorlatokat tartottak.

Btk.-módosítás az egyenruhás bűnözés ellen

Egy este az egyik szélsőséges provokálta a cigányokat, akik nem hagyták magukat. Verekedés tört ki, négyen megsérültek. A kormány a szélsőségesek megfékezése érdekében úgy döntött, módosítja a Büntető törvénykönyvet, bevezetve az "egyenruhás bűnözés" fogalmát, holott erre nem is feltétlenül volt szükség, másként is meg lehetett volna előzni a problémát. 

A módosítás szerint a jövőben két évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak, akik másokban félelmet és riadalmat keltve a közrend fenntartására irányuló vagy annak látszatát keltő akciókat szerveznek az arra vonatkozó felhatalmazás nélkül.

Azok pedig, akik valamilyen közösséggel szemben fenyegető, a közösségben félelmet keltő akciókat szerveznek, illetve ilyenekben vesznek részt, három évig terjedő börtönbüntetéssel lennének sújthatók.

Az ügyben a volt miniszterelnök is megszólalt, Gyurcsány Ferenc közölte, egymillió forintot ajánl fel a gyöngyöspatai romák kimenekítésére.

No smoking

Közben a parlament sem tétlenkedett, a képviselők elfogadták a nemdohányzók védelméről szóló törvény módosításait, melyek értelmében jövőre tilos lesz dohányozni a szórakozóhelyeken, a vendéglátó-ipari egységekben és a munkahelyeken is.

A dohányosok mellett elfüstölt egy metrókocsi is - megint. Ez a füstölés már sorban a harmadik Budapesten. A probléma hátterében a BKV és az Alstom vitája áll, a közlekedési vállalat felbontotta a szerződést a 4-es és a 2-es metróhoz kocsikat szállító céggel, mert fékrendszerük nem felel meg a magyar szabványnak.

Budapesten is zajlottak az események

Egyebek mellett ezek helyettesítették volna a jelenleg futó szerelvényeket, amelyek elavultak és túlfutottak, már fel kellett volna újítani őket. Erre most fog sor kerülni, a főváros három és fél milliárd forintot fordít a szerelvények rendbetételére.

Ha már főváros, nem lehet elmenni amellett a hír mellett, hogy Tarlós Istvánék több budapesti közterületet átneveztek, a Moszkva tér például Széll Kálmán tér lett. Hála az átnevezéseknek, megszületett az év Facebook-csoportja is, Nevezzük át Tarlós Istvánt címmel.

A csoport hatalmas népszerűségre tett szert, alig egy nap alatt 15 ezer követője akadt, és a szám folyamatosan nő.

Ezt is szeretjük