Hihetetlen, mit művelt ez a ragadozó a víz felett szálló szürke gémmel: fotó készült róla

Elképesztő felvételt kattintott a fotós.

Repülő szürke gémet elkap a hiúz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jacob Hall egy természetrajongó fotóművész, aki lelkesen örökíti meg a vadon csodáit, ám egy pillanat számára is felejthetetlenné vált. Az egész úgy kezdődött, hogy a vadfotós a texasi Canada Ranch közelében, az Anahuac Nemzeti Vadrezervátumban felfedezett egy szürke gémet az égen.

A repülő szürke gémet elkapta a hiúz

A férfi gyorsan elővette fényképezőgépét, hogy néhány képet készítsen róla, de egy idő után arra döbbent rá, hogy a madár váratlanul eltűnt. Csak akkor értette meg, hogy mi történt, amikor visszanézte az elmentett fényképeket.

Ekkor tűnt fel neki, hogy amikor lefényképezte, egy vörös hiúz lesett a szürke gémre. Már az első fotón is feltűnik a macskaféle a növényzet mögött, a jobb alsó sarokban, ahogy figyelmesen bámulja a gémet, minden bizonnyal a következő lépését tervezve meg. A második felvételen, mielőtt a gém eltűnt volna, az látszik, ahogy a hiúz az égbe ugrik, hogy elkapja a madarat. Bizonyos madarak akár az embert is megtámadhatják, kattints ide!

- Teljesen sokkban voltam, és nem hittem el, hogy mit csináltam - mondta a MyModernMetnek. - Az összes fotó elkészítése olyan élmény volt, amit soha nem fogok elfelejteni. Alapvetően nem tudtam, hogy ott van a hiúz, amíg utána nem néztem. Csak a megfelelő időben voltam a megfelelő helyen.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Hall fényképét még az Amerikai Halászati és Vadászati Szolgálat is közzétette, amely kiemelte, hogy az ilyen események alapvető részét képezik az ökoszisztémának. Ez a madár például krokodilokat eszik.

- Néhányunknak nehéz lehet szemtanúja lenni az ilyen vadonbeli interakcióknak, mint amit ez a fotós megörökített Texasban, de ez az ökoszisztéma működésének alapvető része - írta az ügynökség. - A szürke gém kis halakat, békákat vagy emlősöket eszik, a hiúz pedig a szürke gémet eszi meg, és a keselyűk mindent felfalnak, amit hátrahagy.

Ilyen aranyos bébi mosómedvéket még biztos nem láttál: elképesztően jó pillanatban fotózták le őket

Zseniális képeket készített a finn fotós a természetben.

Elolvasom

(Cikken belüli képek forrása: hallcam6 / Instagram, borító-és ajánlóképek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük