Rémisztő leletek, melyeket az UFO-knak tulajdonítanak

Fotókkal

Az UFO-hívőket és a tudósokat is lázba hozták a különös csontok, melyek eredete máig rejtély.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kínában szinte mindennaposak a riasztások, Németországban évente 3000 bejelentés érkezik látni vélt UFO-król, a briteknek pedig egynegyede tényként könyveli el az űrlények létezését. Ebből a néhány adatból is látszik, hogy az emberiség fantáziáját máig aktívan foglalkoztatják a földönkívüli jelenségek.

Mivel a kézzelfogható bizonyítékok meglehetősen ritkák ezen a területen, egy-egy rejtélyes tetem vagy csontlelet felbukkanása igazi szenzációnak számít, és nem csak az UFO-hívők körében. A legbizarrabb esetek még a sokat látott tudósokon is kifogtak, íme, néhány a legmegdöbbentőbb talányok közül!

Aleshenka, az űrlány

A földönkívüli lány, Aleshenka esete alaposan felbolygatta az orosz falucska, Kaolinovi életét, amikor 1996-ban egy idős hölgy, Tamara Vasilievna azzal állt elő a rendőröknek, hogy egy UFO-lányt rejteget a házában. Az asszonyt senki sem vette komolyan, mivel mindezt az elmegyógyintézetbe menet árulta el a rend szigorú őreinek. A biztonság kedvéért azért szétnéztek a zavarodott nyugdíjasnál, és legnagyobb döbbenetükre tényleg találtak egy torz, mumifikálódott tetemet a házban.

Mivel Vasilievna asszony részletes történettel szolgált az Aleshenkának keresztelt űrlény érkezéséről, betegségéről, majd haláláról, a hatóságok beszállították a csontvázat a moszkvai genetikai kutatóintézetbe.
Pár hónap múlva a hivatalos vizsgálat kimondta, hogy a tetem valójában egy 20-25 hetes, koraszülött magzat, aki súlyos születési rendellenességgel jött a világra, ezért mindössze pár óráig élt. A megtévesztő torzulásokat az 1957-es kistimi plutóniumfeldolgozóban történt baleset hatásával magyarázták, a radioaktív sugárzás ugyanis Kaolinovit is elérte akkoriban.

Bár a tudósok hivatalos közleményben cáfolták az egész UFO-elméletet, a japán tévé még sokáig nyomozott az ügyben, főleg, miután a tetem szőrén-szálán eltűnt. Egyesek szerint az UFO-k ragadták magukkal az űrbe, mások szerint elzárták egy titkos laborba, vagy eladták egy fanatikus gyűjtőnek.

Az uberabai lény

Hat évvel ezelőttig a brazil Uberaba városa csak kitűnő kávéjáról és banánültetvényeiről volt híres, a helyi Természettudományi Múzeumban felbukkant bizarr lelet azonban egy csapásra elterelte a figyelmet a hagyományos dél-amerikai nevezetességekről.

Az Estanovic család magángyűjteményéből előkerült, mumifikálódott csontváz iránt akkor kezdett megélénkülni az érdeklődés, amikor az elsődleges vizsgálatok kizárták, hogy a rémisztő maradvány földi eredetű lenne.

A csontváz egyébként már első látásra is elég rejtélyesnek tűnt. Mindenki, aki csak rápillantott a 97 centis átmérőjű fejre, a csökevényes testre, a hat lábujjra és az éles farkasfogakra, egyből földönkívüli lényre gyanakodott. A csontvázat később tucatnyi tudományos vizsgálatnak vetették alá, melyek során megállapították, hogy felépítése csak nyomokban hasonlít az emberére. Ha ugyanis egy gyermekhez tartozik, akkor a csecsemő vízfejjel, nyúlszájjal, farkastorokkal, torz szervekkel és egyéb furcsa génmutációkkal jött a világra.

Ennyi születési rendellenesség viszont már önmagában is kizárja, hogy 12 évig élt volna, a csontváz viszont bizonyítottan ennyi idős. Egyszóval, a rejtélyt nem sikerült megoldaniuk, ezért az uberabai lényt sokan a mai napig egy UFO tetemének tartják.

Érdekesség
Az uberabai csontvázat övező misztériumot csak fokozza, hogy a gyűjtemény tulajdonosa, Wilson Estevanovic évtizedekig elzárva tartotta a torzszülöttet, örökösei is csak apjuk halála után nyithatták fel a dobozt, akkor szembesültek először a furcsa hagyatékkal.

A metepeci UFO-bébi

Nem csak a braziloknál vannak azonban rejtélyes UFO-leletek, pár éve egy mexikói farmer állt elő egy furcsa történettel. Marao Lopez 2007 februárjában talált rá a feltételezett UFO-bébire, elmondása szerint az alig 20 centis lény egyik vadcsapdájába szorulva vergődött Metepec környékén, Toluca tartományban.

A férfi rémületében vízbe fojtotta az ijesztő teremtményt, de a tetemét megtartotta. Az épségben megőrzött csontváz két évvel később került a tudósok mikroszkópja alá.

Amikor az 57 éves UFO-kutató, Jaime Maussan először kezébe vette a törpe tetemet, azt hitte, a bolondját járatják vele. Első látásra a csontváz egy selyemmajom formáját mutatta, de a DNS-vizsgálat eredménye őt is meglepte. Anatómiai felépítésében a maradvány leginkább egy gyíkra hasonlított, fogai ugyanis nem végződnek gyökérben, mint az emlősöknél. Szeme, fülei és az agya azonban jóval kifinomultabbnak tűnt.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A végső ellenőrzések után Maussan egyértelműen kijelentette, hogy a csontváz nem egyezik egyetlen földi élőlényével sem, így minden kétséget kizáróan űrlényről van szó. A szkeptikusok viszont állítják, hogy az egész UFO-bébi mese csak egy jól sikerült tréfa.

A 32 éves Marao Lopez a lény megtalálása után nem sokkal meghalt, máig tisztázatlan körülmények között bent égett saját kocsijában. A csontvázat özvegye adta át a kutatóknak.

Fotók: blogs.yahoo.co.jp, grenswetenschap.nl, tudoemumclic.blogspot.com, noticias.aol.com.

Ezt is szeretjük