Meglepő módszerrel segít a rákos betegeken ez a magyar nő

Így ápolja a lelküket

A Remény és szépség napja országos méretűre terjeszkedik.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

2016. augusztus 4-én a Remény és szépség napja öt városban kerül megrendezésre - azonos időben. Az eseményen ingyenes hennakoronát készítenek a rákos betegeknek és túlélőknek, a rákkal és a kemoterápiával összefüggő hajvesztés miatt. A Remény és szépség napját 2008-ban indította el a CsillámVilág, és 2011-ben negyedévente megrendezett eseménnyé vált.

A rák elleni küzdelemnek gyakran része a fájdalmas kemoterápia. Ennek egyik következménye, a hajhullás még érzékenyebben érinti a női betegeket, hiszen hajunk a nőiesség szimbóluma.

A CsillámVilág ingyenes hennakoronát ajánl fel az érintetteknek. Soós Krisztina ügyvezető, az esemény megálmodója elmondta, hogy a hennafestés a pszichés és mentális gyógyításról szól, és segít helyreállítani a betegek érzelmi energiáit a nehéz időszakban.

Lelki gyógyhatás

Önkéntes hennafestő művészek részletgazdag motívumokból álló koronákat, virágos díszeket festenek a betegek fejbőrére vagy egyéb, általuk választott bőrfelületre. A közösségi program segíti a kikapcsolódást, ugyanakkor a betegséggel járó következmények felvállalását, ezáltal a gyógyulást is.

- A hennafestés inkább a lelki gyógyhatásról szól, mint a fizikairól - mondta Soós Krisztina. - A betegek nehéz időszakon mennek át, ami érzelmileg is megterhelő, és kihívásokkal jár. Mi ezzel az esztétikailag és érzelmileg feltöltő lehetőséggel mutatunk egy lehetséges utat számukra.

- Reméljük, hogy minél több érintetthez vagy már a gyógyulás útjára lépett nőhöz eljut ez a fantasztikus léleksimogató program, hiszen csodás látni a mosolygós arcokat - mondja Halom Bori, aki 2012-ben maga is átesett mellrákon, azóta pedig blogjával és egyesületével támogatja a sorstársakat és segíti a szervezést.

1 csepp vér kell az otthon elvégezhető rákteszthez: 5 perc alatt megvan az eredmény

Nézegess képeket!

Elolvasom

Paróka nélkül távoznak

A Remény és szépség napja napjára jelentkező önkéntesek csodálatos, vidám és szívet melengető élményről számoltak be. A szervezők várják hennafestők, sminkesek, fotósok jelentkezését önkéntesként az eseményekre.

- Büszkén viselik a meseszép alkotásokat, és gyakran az, aki parókában vagy kendőben érkezik, bizony ezek nélkül távozik. Számomra ez ebben a fantasztikus - meséli Hegedűs Gyöngyvér hennafestő, önkéntes, a program egyik partnere.

A részvételhez ingyenes online regisztráció szükséges, ezt ide kattintva megteheted.

2016. augusztus 4-én 16:00-tól 19:00-ig az alábbi helyszíneken várják az érdeklődőket:
Budapest 1063, Szív u. 18., CsillámVilág
Debrecen 4025, Simonffy u. 21., Ifjúsági Ház
Miskolc 3530, Régiposta u. 16., A Nő Örök Egészségbolt és Talpcentrum
Székesfehérvár 8000, Basa utca 1., Igéző
Szeged 6725, Kormányos utca 18., Betty Szépségszalon

A hennáról

A henna egy gyógynövény, amely Indiában is őshonos. A rendezvényen használt hennapasztába csak biztonságos alapanyagok kerülnek. Természetes, bőrbarát anyagokkal - citromlé, kristálycukor, levendulaolaj - keverve egy-két hétig tartós barna színű nyomot hagy a bőrön, viselőjének ezzel boldog perceket-órákat szerezve.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük