Óriási a botrány: Rékasi Zsigmond rendőrös posztjától felrobbant a Facebook
Még mindig özönlenek a hozzászólások, a legtöbben a 17 éves diákot támogatják.

detar-rekasi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tegnap reggel négy rendőr lefoglalta és elvitte Rékasi Károly és Détár Enikő fiának számítógépét. Rékasi Zsigmond, aki a múlt heti diáktüntetések egyik aktív résztvevője volt, a Facebookon posztolt az esetről szerda este. A 24.hu megkeresésére a rendőrség annyit reagált, hogy a büntetőeljárás nyomozási szakaszában nem áll módjukban tájékoztatást adni.

Hatalmas botrány kerekedett az ügyből, az eredeti Facebook-poszt alatt elindult a kommentlavina, ami azóta is tart. A legtöbben felháborodtak a történteken, és a támogatásukról biztosították a 17 éves gimnazistát.

"Édesem, még az a szerencse, hogy Te nem vagy ijedős és én sem. Nagyra becsülöm a ténykedésedet! Folytasd, csak azt kérem."

"Miért is nem csodálkozom én ezen sem már??? Tényező vagy!... és fenyegetnek, ijesztgetnek! Minden hivatalosan ment vajon???"

"Veled vagyok életre halálra!!!!!"

"Ez most vicc?! Házkutatási parancs volt?! Ügyvédek hajrá, ki fogja képviselni?! Szüleid tegyék meg a szükséges lépéseket!!!!"

"Úgy volt házkutatás, hogy bűncselekmény még csak fel se merült? Gratulálok Zsigmond, most már hivatalosan is forradalmár vagy."

"Egy régi történet ugrik be, amikor egyik játszótársamékhoz rendőrök törtek be és elvitték a rádiójukat persze az apukával együtt, mert a Szabad Európát hallgatták."

"Ez azt jelenti, úgy gondolják emberükre akadtak benned! Én nagyon drukkolok Neked, sok erő van benned, csak így tovább!"

"Ha az én fiam lennél, a világ legbüszkébb édesanyja lennék. Veled vagyunk nagyon sokan, ne add fel!"

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem mindenki értett egyet

Voltak olyan hozzászólók is, akik másként vélekedtek az ügyről, de őket a többi kommentelő azonnal kiosztotta.

"Szülők szégyene, hogy a gyerek tanulás helyett hőzöng, holott a szülei minden segge alá tolnak nem szenved hiányt, nincs oka feltűnösködni... Inkább tanuljon, hol mi rá nem tartozó ügyekbe az orrát beleüsse."

"(...)Igaza van annak aki azt írta hogy 17 évesen tanuljon ne feltünösködjön. Majd ha anyu meg apu elveszíti a munkáját a kisfiúk miatt akkor megnézem a kisfiúból mi lesz. Más celebnek is van ekkora gyereke mégsincs reflektor fényben hogy hallasson magáról(...)"

"Az az undóritó szerencsétlen gyereket még uszitjátok. Mi lenne ha a ti gyereketek csinálna ilyen marhaságokat?"

Rékasi Zsigmond tavaly óta politizál aktívan, több kormányellenes tüntetésen szavalt verseket, és a Városligetben a fák védelmében tartott demonstrációkon is rendszeresen megjelent - írja a 444.hu.

Ezt is szeretjük