Szétszedik a BKK-t a kommentelők: börtönbe mehet a 18 éves fiú, aki segíteni akart nekik
Nézd meg, miket írnak a vállalatnak és a fejlesztőnek!

berlet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök azt a 18 éves fiút, aki észrevett egy rést a BKK online értékesítési rendszerében, és 50 forintért vett egy bérletet - állítása szerint jó szándékkal, hogy tesztelje, valóban működik-e a sebezhetőség. Működött, és ezt percekkel később jelezte is a Budapesti Közlekedési Központnak. Választ nem kapott, cserébe viszont feljelentették - írja a 24.hu.

A lap információi szerint a fiatalt éjjel állították elő az otthonából, az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. A gyanúsított szabadlábon védekezik. A fiú korábban több helyen is elmondta, hogy semmit nem kezdett a bérlettel, ugyanis távol él Budapesttől, és soha nem is utazott egyetlen fővárosi járaton sem.

Miután az ügy napvilágot látott, a háborgó kommentek ellepték a BKK hivatalos Facebook-oldalát, és a rendszert fejlesztő T-Systems is kapja az áldást. Bár egyikük sem posztolt konkrétan az esetről, a legtöbb új bejegyzésük alatt erről folyik a szó. A hozzászólásokból szemezgettünk.

shame.gif

"Remélem, ti fejlesztitek az új paksi blokkhoz a szoftvereket. De akkor FUSSATOK BOLONDOK! Szegény srác, dobjuk össze neki az óvadékra valót. Ez a gyerek se itt fog dolgozni, hanem megy Londonba az ilyenek miatt."

"Vettétek volna inkább gyakornoknak a srácot fel, lehet, hogy kiderül, hogy még a T. Vezérigazgató úrnál is jobb munkát végezne."

"Gratulálok BKK, sikerült elérnetek, hogy ha legközelebb egy külsős hibát talál a rendszeretekben, akkor nem hozzátok fog fordulni, hanem kiárusítja komolyabb hackereknek jó pénzért. De ha a felhasználók adatait ellopják és visszaélnek velük, akkor a felelősség azok vállát fogja nyomni, akik egy ilyen minősíthetetlen rendszert implementáltak, teszteltek, és élesbe állítottak - többek közt a T-Systems-ét, és a tiéteket."

"Inkompetens majmok vagytok. Az automatákban is egy néni van, aki behúzza a lóvét a lukon, aztán pecséttel megcsinálja a bérletet, és úgy adja ki, mi?"

"Ha nem megy a klíma egy BKK-s járaton, akkor nyugodtan jelezzétek csak a cég felé a hibát, és tuti hűvösre kerültök!"

Főkép: MTI/Balogh Zoltán

Ezt is szeretjük