14 éves kora óta úgy öltözik a férfi, mint egy régi nemes – Maga varrja a ruháit
A fiatal fiú nagyon divatosan öltözködik, csak nem éppen ennek a századnak a trendjeit követi.

nemes-divat
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem véletlenül lett az évszázadok alatt a divat több milliárdos iparág. Nem csak szükség kérdése az öltözködés, hanem sokaknak az önkifejezés legkézenfekvőbb módja, hiszen a ruhákkal könnyen meg lehet mutatni a világ felé a személyiség egy részét, vagy akár a pillanatnyi lélekállapotot is.

Ahány stílus és divatirányzat van, annyi különféle ruhadarab párosul hozzájuk, a különféle szubkultúrák mind sajátos ízlést alakítottak ki maguknak, a követőik pedig igyekeznek követni ezt az öltözködésükkel is. Megesik az is, hogy valaki nem a mai divatlapokból inspirálódik, hanem egészen régi korokból merít ihletet.

Nem kell indok a kiöltözésre

Az Egyesült Királyságban, Brightonban élő Zack Pinsent a legtöbb emberhez hasonlóan a ruháival szerette volna kifejezni önmagát, ezek a viseletek azonban rendhagyó módon nem a modern idők sajátjai. A fiatal fiú sokáig teljesen átlagos, mindennapi ruhákat hordott, ám ezt 14 évesen megelégelte, és úgy döntött, hogy a kedvenc történelmi időszakaihoz híven fogja alakítani a ruhatárát. Az ok pedig egyszerű: ez a stílus tetszett neki a legjobban.

A 25 éves fiú csak olyan ruhákat hord, amik 1666 és 1910 között megtalálhatóak voltak egy nemes szekrényében, de mivel ma már csak jelmezkölcsönzőkben lehet ilyen holmikra akadni, ezért képek alapján magának varrja a szetteket. Kár lenne azt hinni, hogy csak a különleges események és fotózások idején bújik a korhű öltözékbe: ő minden napját így éli, hagyományos, mai ruhája pedig egyáltalán nincs. Mint mondja, nincs szükség különösebb indokra ahhoz, hogy kiöltözzön, ha a kisboltba kell leszaladni, ő annak is megadja a módját.

Már megszokta, hogy megbámulják

A fiú, bár már több, mint tíz éve éli előkelő angol nemesként a napjait, még mindig megbámulják, bárhova is megy, de már teljesen hozzászokott ehhez. Sokan meglepődnek, amikor megtudják, hogy nem egy jelmezversenyre megy éppen, hanem neki így telnek a mindennapjai.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szerinte az idős emberek állnak a leginkább szélsőségesen a furcsa szokásához: vannak, akik nem tudják hova tenni, hogy így jár-kel az utcán, és flúgosnak hiszik, de sokan közülük megállítják, hogy elmondják, mennyire imádják a kinézetét, és még közös képet is szeretnének vele készíteni. 

A fiú nemcsak az utcán, hanem az interneten is kap hideget-meleget, de kicsit sem érdeklik a negatív kommentek, hiszen úgy érzi, ő így tudja kiteljesíteni önmagát. Ráadásul úgy tűnik, ez még jövedelmező is, hiszen már nemcsak saját magának, hanem rendelésre is készít korhű férfi és női ruhadarabokat.

Milyen volt modellnek lenni az 50-es években Magyarországon? Ritkán látott fotók a gyönyörű manökenekről

A fotók láttán még élesebbnek érzed majd a különbséget a múlt század és a jelen között.

(Képek forrása: pinsent_tailoring / Instagram)

Ezt is szeretjük