Nézz bele a táskába, amit 62 év után találtak meg: egy fiatal lány veszítette el 1957-ben

Egy fiatal lány retiküljére találtak rá, amit az illető még 1957-ben veszített el.

cov

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Régi épületek felújításakor előfordul, hogy időkapszulára lelnek a téglák közé, a padló alá, vagy épp a tetőszerkezetbe rejtve. Egy különleges, ohioi eset ezeket a különleges pillanatokat idézhette: egy 1957-ben elveszett kis táskát találtak meg, ami valaha egy fiatal lányé volt.

A North Canton Középiskola - korábbi nevén Hoover High - gondnoka lelt rá 2019-ben, amikor a diákok fémszekrényeit javította. A táska egy eltávolítható fémlemez mögé szorult be. Bár kinézetre megsínylette az eltelt 62 esztendőt, beltartalmát megkímélte az idő vasfoga. A benne talált  tagsági kártyák alapján a piros retikül egy bizonyos Patti Rumfoláé volt. Előkerült belőle egy fésű és egy púdertükör, rúzsok, naptár és néhány fotó is. Az iskola szerette volna alumni szövetsége némi nyomozás után rátalált régi tanulója nyomára: a lányból később tanárnő lett, és Annapolisban, Marylandben dolgozott. Segített a színházszövetség és a fiatal nők klubja megalakításában, és a színművészet rajongójaként jelmeztervezőként, illetve varróként is tevékenykedett, öt gyermeke és több unokája is született. Noha a 2013-ban elhunyt nő nem érhette meg, hogy visszakapja egykori elveszett táskáját, gyermekei meghatottan vették azt át.

Nézz bele Patti Rumfola különös időkapszulájába

A következő képeken megnézheted, mit találtak az egykori tinilány retiküljében. Hála a rendhagyó leletnek, a kétezres évek embereként tekinthetünk bele egy ötvenes évekbeli diáklány mindennapi életébe. 

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük