A 3 legnagyobb öltözködési baki, amit elkövethetsz a szakértő szerint
Lendvai Lilla stylist beavat, hogyan lehetsz egyszerűen stílusos!

A közönségesség és az ízléstelenség a legnagyobb hiba, amit egy nő elkövethet - legalábbis Lendvai Lilla, az augusztusban új évaddal jelentkező Viva Randikommandó stylistja szerint.

Lilla szerint fontosak az alapkellékek
A kiegészítőknek is nagy szerepük van

Lilla már számtalan lánynak segített elkerülni ezeket a bakikat, most a Femina olvasóit is beavatja a kifogástalan stílus titkaiba.

Mi áll jól?

Lendvai Lilla úgy gondolja, sokan azért rontják el öltözködésüket, mert nem tudják, hogy mi is áll nekik valóban jól, ráadásul könnyen túlzásokba esnek. A stylist azonban azt tanácsolja, ha valaki bizonytalan, akkor mindig a legegyszerűbb megoldás mellett döntsön.

- A közönségességnél és az ízléstelenségnél az is jobb, ha az ember a fehér póló és farmer kombinációját választja. Aki nem biztos magában, az inkább próbáljon egyszerűen felöltözni, és kis lépéseket tegyen, apró dolgokkal kísérletezzen. Az átváltoztatás során is az volt az elvem, hogy nem lehet egy nőt egyik pillanatról a másikra teljesen megváltoztatni, lépésről lépésre kell haladni - mesélte.

Elengedhetetlen darabok

- Minden nőnek kell, hogy legyenek úgynevezett alapdarabok a gardróbjában. Egy fekete ceruzaszoknya, zakó, fehér blúz, farmer és a többi. Ezek után jöhetnek az extrémebb dolgok. De nem kell mindent felvenni csak azért, mert éppen az a divat - fűzte hozzá.

Tapasztalata szerint sajnos Magyarországon az emberek az öltözködést szükséges rossznak tartják, pedig úgy véli, ez egy játék, szórakozás és izgalmas próbálgatás. A stylist egyébként nemcsak a ruhákat nézi, hanem azt is, milyen összhatást kelt általuk a viselőjük. Hiszen hiába csinos egy ruha, ha a smink vagy a haj nincs rendben.

- Nem csak a ruházkodásban látok hibákat. A fiatal lányok többsége például túlsminkeli magát, folyik az arcukon az alapozó, akkor is, ha nem lenne szükséges. Mindenki egyfajta típusba szeretne tartozni, mintha most léptek volna ki a Gossip Girl díszletei közül, pedig mi nem New Yorkban élünk. A lányok túl sterilek, nincs esetlegesség, pedig abban van a szépség! Egy különleges arcvonás vagy szeplők - ettől válik valaki igazán szexivé, igazi nővé.

Főszerepben a természetesség

A Randikommandó stylistja a csapat többi tagjához hasonlóan elítéli a művi dolgokat, és óva int tőle minden lányt.

- A természetességet hangsúlyozom, a műdolgokat a végsőkig elutasítom. Műköröm, póthaj, minden tűnjön el, ami mű! Teljesen ember- és életidegen. Nem tudom elképzelni, hogy az egy pasinak tetszik - tette hozzá Lilla.

Szerinted mitől lesz valaki stílusos?

Ezt is szeretjük