Quimby Falshang és Kicsi ország lemezbemutató koncert

Február 25., 26.

Unod már a hideget, és alig várod a tavaszt? Ott helyed az ország legjobb télbúcsúztató buliján a Szikrában!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gondolnád, hogy a Quimby már húszéves? A hazai zenei élet utánozhatatlan csapata februárban - az elmúlt évek hagyományaihoz híven - ismét a Falshanggal búcsúztatja a telet, csalogatja a tavaszt. A megszokott bulit ezúttal összekötik a decemberben megjelent Kicsi ország című album lemezbemutató koncertjével. Minderre a Szikra moziban kerül sor február 25-én, illetve 26-án.

Quimby már húsz éve

A Quimby zenekar egy olyan formáció, melynek lemezeire, zenéire és - ami legalább ennyire fontos - szövegeire nem lehet nem odafigyelni. Két évtizedes pályafutása alatt kilenc albumot jelentetett meg - ezek közül kettő, az Ékszerelmére és a Kilégzés az év albuma díját nyerte el.

A zenekar lemezei többpetéjű ikrek - a szülők azonosak, ám az utódok csak részben hasonlítanak egymásra. Ha az érzékek felől közelítünk: lemezről lemezre más ízek, más zamatok, más fűszerezés, némileg más erők, más vektorok - de ugyanaz az érzékenység és energia. Az együttes a szigorúan vett könnyűzenei vizeken túl is kalandozik, és bátran megy a horizont mögé, a zene és más művészeti ágak határterületire.

Filmek és zenék…

Dalai több hazai filmben is hallhatóak, nevéhez köthető két korábbi színházi előadás zenéje: a 2003-ban a Vidám Színpadon bemutatott Ahogy teszik című darabé, és az ugyanott évekig játszott Vízkereszt, vagy amit akartok című előadásé. Utóbbiban a zenekar a színpadon, az előadás részeként, élőben adta elő a dalokat. Teátrumfellépésein saját programját is színházi közegbe emeli, néhanapján pedig költőkkel együtt lép színpadra.

A Quimby - mely 2009. decemberben a dupla Lármagyűjtögetővel állt elő - melynek egyik lemeze cd, három új számmal és több régi dal átdolgozásával, másik korongja pedig koncert-dvd - 2010 decemberében megjelentette legújabb stúdióalbumát, a tizenhét számot tartalmazó Kicsi ország című nagylemezt. Február végén pedig élőben is meghallgathatod az album dalait - a szokásos Falshang bulival egybekötve.

Helyszín: Szikra mozi
Időpontok: 2011. február 25. 20.00, február 26. 20.00.
Jegyárak elővételben: 4500 forint
Ezt is szeretjük