Quimby Falshang és Kicsi ország lemezbemutató koncert

Február 25., 26.

Unod már a hideget, és alig várod a tavaszt? Ott helyed az ország legjobb télbúcsúztató buliján a Szikrában!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gondolnád, hogy a Quimby már húszéves? A hazai zenei élet utánozhatatlan csapata februárban - az elmúlt évek hagyományaihoz híven - ismét a Falshanggal búcsúztatja a telet, csalogatja a tavaszt. A megszokott bulit ezúttal összekötik a decemberben megjelent Kicsi ország című album lemezbemutató koncertjével. Minderre a Szikra moziban kerül sor február 25-én, illetve 26-án.

Quimby már húsz éve

A Quimby zenekar egy olyan formáció, melynek lemezeire, zenéire és - ami legalább ennyire fontos - szövegeire nem lehet nem odafigyelni. Két évtizedes pályafutása alatt kilenc albumot jelentetett meg - ezek közül kettő, az Ékszerelmére és a Kilégzés az év albuma díját nyerte el.

A zenekar lemezei többpetéjű ikrek - a szülők azonosak, ám az utódok csak részben hasonlítanak egymásra. Ha az érzékek felől közelítünk: lemezről lemezre más ízek, más zamatok, más fűszerezés, némileg más erők, más vektorok - de ugyanaz az érzékenység és energia. Az együttes a szigorúan vett könnyűzenei vizeken túl is kalandozik, és bátran megy a horizont mögé, a zene és más művészeti ágak határterületire.

Filmek és zenék…

Dalai több hazai filmben is hallhatóak, nevéhez köthető két korábbi színházi előadás zenéje: a 2003-ban a Vidám Színpadon bemutatott Ahogy teszik című darabé, és az ugyanott évekig játszott Vízkereszt, vagy amit akartok című előadásé. Utóbbiban a zenekar a színpadon, az előadás részeként, élőben adta elő a dalokat. Teátrumfellépésein saját programját is színházi közegbe emeli, néhanapján pedig költőkkel együtt lép színpadra.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A Quimby - mely 2009. decemberben a dupla Lármagyűjtögetővel állt elő - melynek egyik lemeze cd, három új számmal és több régi dal átdolgozásával, másik korongja pedig koncert-dvd - 2010 decemberében megjelentette legújabb stúdióalbumát, a tizenhét számot tartalmazó Kicsi ország című nagylemezt. Február végén pedig élőben is meghallgathatod az album dalait - a szokásos Falshang bulival egybekötve.

Helyszín: Szikra mozi
Időpontok: 2011. február 25. 20.00, február 26. 20.00.
Jegyárak elővételben: 4500 forint
Ezt is szeretjük