Bárkit betanítanak a jól fizető hiányszakmára: csak néhány hét a tanfolyam
Három hónapot kell tanulni egy programozói állásért.

programoz
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az intenzív programozó tanfolyamok csak néhány éve kezdtek terjedni, de máris óriási a hatásuk: Észak-Amerikában csak a tavalyi évben 18 ezer fejlesztőt képeztek. A vállalatok így gyorsabban kapnak utánpótlást, a munkavállalók pedig pár hónap alatt új karriert kezdhetnek. A rövid idejű, intenzív képzések már Magyarországon is bizonyították életképességüket.

Az informatikushiány világszerte óriási problémát jelent, azonban az úgynevezett coding bootcampek, vagyis rövid idejű, intenzív programozó képzések valamelyest enyhíthetnek a problémán. Az első ilyen tanfolyamok az Egyesült Államokban indultak, 2013-ban még alig haladta meg a hallgatóik száma a kétezret. 2016-ban viszont már csaknem 18 ezren vettek részt az átlagosan három hónapig tartó képzéseken a Kanadára is kiterjedő Coding Bootcamp Market Sizing Report szerint. 

- Manapság nagyon sok olyan programozóra van szükség, akik rutinfeladatokat oldanak meg, ezt pedig egy három hónapos tanfolyam alatt be lehet gyakorolni - magyarázza Filep Szabolcs, a PROGmasters egyik alapítója és mentora. Állítását egy amerikai felmérés is alátámasztja, amely az állásinterjúkon megszokott tesztfeladatokkal vizsgálta a felsőoktatásban diplomát szerző és az intenzív tanfolyamról kikerülő jelöltek felkészültségét.

Az eredmények alapján a felsőoktatási hallgatók jobbak voltak az algoritmizálásban és rendszerismeretben - azokon a területeken, ahol több elméleti háttérre volt szükség. A gyakorlati programozás és a webes rendszerek területén azonban az intenzív tanfolyamok hallgatói teljesítettek jobban, mivel több tapasztalattal rendelkeztek.

A jobb jövőért tanulnak programozni

- Aki intenzív képzésre jelentkezik, az jellemzően dolgozott már valamilyen munkakörben, és nincs lehetősége évekre visszaülni az iskolapadba. Ugyanakkor hajlandó keményen tanulni egy jobb jövőért - mondta Filep Szabolcs. Szerinte ez nem feltétlenül több fizetést jelent, korábbi képzésük részvevői között volt például kutató biológus és vállalkozó, most pedig tőzsdei elemző és négy nyelven beszélő HR-es tanul náluk programozni.

Bodansky Ádám pultosként, felszolgálóként és üzletvezetőként dolgozott, mielőtt jelentkezett a képzésre.

- Áprilisban végeztem, azonnal kaptam állást junior szoftverfejlesztőként. Most közel ugyanannyit keresek, mint a tanfolyam előtt, de feleannyi munkaórával - és rendezett jogi helyzetben. Programozóként ráadásul nyitott a lehetőség a folyamatos fejlődésre és az előrelépésre - mesélte azzal kapcsolatban, hogy miért váltott karriert.

Erős mentorprogram és sok junior - így lesz sikeres a cég

Bár a legtöbb informatikai vállalat munkaerőhiánnyal küzd, Ferenczi Balázs, a komplex oktatási-informatikai rendszerekre specializálódott Apertus Kft. fejlesztési vezetője az elmúlt egy év alatt 17-ről 45-re növelte a fejlesztői csapatában dolgozók számát. Ez állítása szerint elképzelhetetlen lett volna az intenzív, néhány hónapos tanfolyamok nélkül.

- Az intenzív tanfolyamot végzett hallgatók felkészültsége megfelelő, ugyanazokat a cégspecifikus ismereteket kell csak megtanulniuk, mint bármelyik új kollégának. Miután munkába állnak egy-egy agilis csapat tagjaként, azonnal termelő, hasznot teremtő feladatokat végeznek - mondta Ferenczi Balázs az Apertusnál és korábbi munkahelyén, az Educatio Kht.-nál szerzett tapasztalatairól. Hozzátette: a csapatépítési terveik szempontjából különösen jó, hogy három-négy havonta számíthatnak a frissen képzett programozókra, akik már a tanfolyam előtt átesnek egy komoly, többszintű kiválasztási folyamaton.

Ezt is szeretjük