Erről miért nem beszélnek a híradóban? Ilyenre még nem volt példa Magyarországon!

Pozitív szavakat festettek egy budapesti falra.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az I. kerületi Hegyalja út és Mészáros utca találkozásán lévő mintegy 170 m2 felületű téglakerítés csaknem egy évtizede volt elhanyagolt állapotban. A korábbi sárgás vakolat elszürkült, a fal omladozni kezdett. A környék rendkívül forgalmas, így a környezetterhelés is évről évre nyomot hagyott a falon. Egész idén áprilisig, amikor a Poli-Farbe festékgyár és a Színes Város Csoport önkéntesei nekiláttak felújítani. A felületre másfél hét alatt új vakolat került, amelyre egyedi formákat és pozitív jelentésű szavakat - pontosan 37-et - festettek.

- Tele van az életünk gazdasági, társadalmi és politikai nehézséggel, ezek mellett észre sem vesszük a környezetünk pozitív történéseit, a jó híreket - mondta Szabó Antal, a Poli-Farbe Kft. ügyvezető igazgatója a fal ünnepélyes átadásán. Hangsúlyozta: olyan szavakat tártak a szervezők a nyilvánosság elé a falfelületen, amelyek összekötik, és nem szétválasztják az embereket.

- Kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy a magyar emberek közös értékeire közös anyanyelvük segítségével hassunk, egymás segítésére és az összefogás jelentőségét hívjuk fel a figyelmet.

Ilyen volt a Nagykörút száz éve

Te tudod, mi volt régen a 4-6-os helyén? A most következő képeken megnézheted - így még nem láthattad a körutat!

Ezt is szeretjük