Ezt a magyar szót tartják a legszebbnek a külföldiek: egyetértesz velük?
Íme, a külföldi fül számára legszebben csengő magyar szó!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számos felmérést végeztek már arra vonatkozóan, hogy melyik a legszebb magyar szó. A magyarok általában olyan szavakra voksoltak, amelyek jelentése pozitív érzelmeket vált ki, mint például az álom, a szeretet vagy a pillangó.

Ám egy külföldi, aki nem ismeri a szavaink jelentését, csupán a hangzásuk alapján ítél, objektívebben látja a dolgokat. Meg fogsz lepődni, milyen eredményt hozott egy kutatás, ahol magyarul nem beszélő önkénteseket kérdeztek.

A legszebb magyar szó

A 2000-es évek elején megrendezésre került egy nemzetközi szóverseny, ahol különböző országok legszebben csengő szavait választották ki olyan önkéntesek, akik nem beszéltek az adott nyelven. A résztvevők ekkor a cipőfűzőt kiáltották ki a legszebb magyar szónak.

Néhány évvel ezelőtt a Balassi Intézet ismét indított egy hasonló kutatást, de itt már magyarok is szavazhattak. A cipőfűző azonban még így is bekerült az top 10-be, a kilencedik helyen végzett, és édes hangzásúnak titulálták.

Egy harmadik versenyen a legviccesebb magyar szavakat keresték, turisták véleménye alapján pedig a bocsi és a cipőfűző végzett az első két helyen. A rendkívül népszerű szót még angol kiejtés szerint is leírták, így tényleg viccesen néz ki: tsipoefhewzoe.

Szerinted melyik a legszebb magyar szó? Neked mi a kedvenced?

Világhírű magyarok

A világ legnagyobb üzletemberei, művészei és tudósai között is szép számmal fellelhetők hazánk fiai, és sokan vannak, akikről csak kevesen tudják, hogy magyar honból származnak.

Ezt is szeretjük