Indul a karácsonyi forgatag Budapesten: ünneplőbe öltözik a főváros
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

adventi vasar
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ősszel kétségkívül jólesik bekuckózni egy pihe-puha takaróval, egy jó könyvvel és egy bögre kakaóval, de azért az otthon melegén túl is van élet, sőt! A fővárosban és az ország több pontján is most pezsdül csak fel igazán. Ha ránk hallgatsz, nem hagyod ki!

Ezen a hétvégén vár az 5. Skandináv Filmfesztivál, a XV. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál, a 18. Kaleidoszkóp VersFesztivál, téli fesztivál és karácsonyi vásár Budapesten, a 7. Járatlan utakon fesztivál, a Glamour Beauty Fesztivál és az ingyenes Shaggy & Sting-koncert a Hősök terén.

5. Skandináv Filmfesztivál

Budapest, több helyszínen, november 22-28.

Ugye, még mindig szeretitek a skandináv filmeket? Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Skandináv Filmfesztivált. A fesztivál keretein belül az északi filmek legkiválóbb válogatása kerül a vászonra, premier előtti vetítésekkel és filmtörténeti klasszikusokkal fűszerezve. A skandináv filmfesztivál egyes filmjeit angol felirattal is vetítik.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

XV. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál a Városligetben

Budapest, Városliget, Vajdahunyad vára épületegyüttes, Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár, november 24.

A fesztivál 2018. november 24-én, szombaton 10-től 19 óráig az impozáns Vajdahunyadvárban kerül megrendezésre, ahol a minőségi gasztronómiára nyitott közönség a Kárpát-medence elismert borászainak háromszáz-ötszázféle borát és több mint nyolcvan kiváló kézműves sajtot kóstolhat meg.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

18. Kaleidoszkóp VersFesztivál

Váci Dunakanyar Színház, november 22-25.

Neves színházak, zenekarok előadásai, versmondás és izgalmas filmes alkotások várják majd az idei Kaleidoszkóp VersFesztivál nézőit november 22-től 25-ig Vácott. A Magyar Versmondók Egyesületének pódiumművészeti seregszemléjén még étteremszínház is lesz, ahol a produkciók verseit megeheti a vendég: így kerül egyszerre a fülbe és a tányérba Anyám tyúkja, és kapunk ízelítőt a házasság rejtett titkaiból egy tatárbifsztek mellett.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Advent Budapesten - Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár

Városháza Park, november 23. és december 28. között

Immár hatodik alkalommal, Budapest kitüntetett terén, a Városháza parkban rendezik meg az öt héten át tartó Advent Budapesten téli fesztivált és karácsonyi vásárt, melynek egész ideje alatt ingyenes, hangulatos programokkal, közösségi eseményekkel hívják fel a figyelmet az összetartozás fontosságára.

A cikk az ajánló után folytatódik

A fesztiválon hétköznap délelőttönként óvodás és iskolás csoportokat látnak vendégül, akiknek apró ajándékokkal kedveskednek, bibliai mesesorozatot indítanak számukra, közös énekléssel, olvasósarokkal, játékos foglalkozásokkal várva őket. A rendezvényt megnyitó Karácsonyfa-díszítő Piknikkel, valamint az adventikoszorú-díszítés fortélyaiba bevezető kézműves foglalkozásokkal a családokat is szeretettel várják. A téli fesztivál napjain számos koncert, művészeti iskolások, amatőr formációk, kórusok szórakoztatnak, és a fiatal generáció művészi produkciói is bemutatkozási lehetőséget kapnak.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Adventi Vásár Budapesten 2018 

Szent István Bazilika, november 23. és január 1. között

Ugye, te sem hagyod ki az idei fényfestést, korizást és sok más programot?

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

7. Járatlan utakon fesztivál

Budapest, Fáklya Klub, november 24-25.

Világjárók, extrém utazók fesztiválja. Kalandok, életutak, utazások, teljesítmények, ötletek, tippek, tanácsok utazásról. A fesztivál összehozza Magyarország független utazóit, akik különleges helyekre jutottak el, vagy érdekes módon utaztak. Ők tartanak képes élménybeszámolókat, adnak ötleteket, tanácsokat és inspirációt az érdeklődőknek.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Glamour Beauty Fesztivál 2018

Sofitel Budapest Chain Bridge, november 24-25.

Bukarest, Sao Paulo, München és London után idén először Budapesten is meglátogathatod a GLAMOUR Beauty Fesztivált! A Beauty-mennyország az elegáns Sofitelbe költözik, ahol csodás környezetben élvezhetik a beauty-fanatikusok a szépségipar meghatározó szereplőinek kényeztetését.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Sting & Shaggy 

Budapest, Hősök tere, november 24., 18:00

A Szerencsejáték Zrt. szervezésében a hatos lottó harmincadik születésnapja alkalmából ingyenes koncertet ad a brit világsztár, Sting és a jamaicai-amerikai énekes, Shaggy. Az előzenekar a Punnany Massif lesz.

Ezt is szeretjük