Van már terved a hosszú hétvégére? 5 program, ami felejthetetlenné teszi

A Marie Claire Fashion Days-re, a Fekete ételek fesztiváljára és megannyi izgalmas eseményre csalogat a négynapos hétvége.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mivel az időjárás mostanáig sem akaródzik őszbe fordulni, ez eggyel több okot ad arra, hogy cipőt húzz, és útra kelj akár a családdal, akár a barátokkal kikapcsolódni, és ismeretlen helyeket felfedezni. Nem tervezel négynapos őszi vakációt? A fővárosban és környékén így sem fogsz unatkozni!

Ezen a hétvégén vár a Marie Claire Fashion Days, a Fekete ételek fesztiválja, Yamato-The Drummers of Japan koncert, Leonardo da Vinci és a budapesti lovas és Rényi Katalin 21 gramm kiállítása. A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat!

Marie Claire Fashion Days

Budapest, Millenáris, november 3-4.

A hazai márkák elkötelezett támogatója: az idei, tizedik alkalommal megrendezett Marie Claire Fashion Days kilenc olyan, feltörekvő divatmárkának is bemutatkozási lehetőséget nyújt, akinek a kollekcióival eddig még nem találkozhatott a MCFD közönsége. A Marie Claire nyomon követi a hazai, fiatal divattervezők pályáját! Több, 2019-es tavaszi, nyári kollekciót is a Marie Claire Fashion Days-en láthat legelőször a nagyközönség.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Black Food Festival Budapest - Fekete ételek fesztiválja

Budapest, Flow Specialty Coffee Bar & Bistro, november 4., 15:00

Kóstoltál már FEKETE színű ételt? Fekete szezámos fagyit, fekete tésztát, fekete hamburgert vagy hot-dogot? Fekete chips-et vagy fekete macaront? Ha már igen, akkor ott lesz a helyed, mert ezen a napon csak ilyen fogások várnak majd rád! Ha még nem, akkor pedig pláne itt a helyed, mert egy új világ tárul ki előtted a Black Food Festivalon! Különleges ételeket és italokat kóstolhatsz, melyek nemcsak jól néznek ki, de nagyon finomak is.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Yamato - The Drummers of Japan

Budapesti Kongresszusi Központ, november 3., 16:00, 20:00; november 4., 14:00, 18:00

Magyarországot már több éve ámulatban tartja a világhírű Yamato dobos társulat! Egyedülálló előadásuk a japán kultúra legemblematikusabb hangszerét, a Taikót - japán dob - és annak mítoszát, kulturális jelentőségét ötvözi egy modern show látványelemeivel. A modern Taiko-dobolás a 20. század közepén alakult ki, amikor a különböző japán dobfajtákból egységes kamarazene szólamait alakította ki Oguchi Daihachi. A század végére oly mértékű népszerűséget szerzett a műfaj, mely Japán-szerte több mint ötezer különböző zenekar megalakulását eredményezte. A Yamato csoport 1993-as megalakulása óta a világ minden táján bemutatta már produkcióját, az elmúlt 25 évben több mint háromezer fellépésük volt. Két év után közkívánatra újra Magyarországra jönnek, 2018. november 3-án és 4-én négy koncertet adnak a Budapesti Kongresszusi Központban.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Leonardo da Vinci és a budapesti lovas

Budapest, Szépművészeti Múzeum, október 31. - 2109. január 6.

2018 őszén a budapesti lovast Leonardo és kortársai külföldi gyűjteményekből kölcsönzött, itthon először látható remekműveinek társaságában láthatja a közönség a felújított Szépművészeti Múzeumban. Leonardo tíz rajza, valamint az általa inspirált pályatársak szobrai hűen idézik fel azt a reneszánszban megoldatlan problémát, mellyel Leonardo bő négy évtizeden át igyekezett megbirkózni: a szabadon álló, ágaskodó lovas szobor megalkotását. A budapesti kiállítás a Leonardo halálának ötszázadik évfordulóját kísérő nemzetközi megemlékezéssorozat részeként kerül bemutatásra.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Rényi Katalin: 21 gramm

Szentendre, MűvészetMalom, 2018. október 14. - 2019. február 17.

A szentendrei MűvészetMalom új tárlatának témája a lélek. Miképpen lehet tetten érni? Hogyan kerül a testbe? És mi történik vele, ha meghalunk? Szinte mindenki életében eljön egy olyan pont, amikor ilyen és hasonló kérdésekkel szembesül. A lélekhez való viszonyunk hagyományosan a művészetben is meghatározó téma, de manapság egyre kevesebb olyan alkotó van, aki magas esztétikai nívón, hitelesen képes számot vetni vele. A kevesek közé tartozik Rényi Katalin, akinek új kiállítása a 21 gramm címet viseli. Ismeretes, hogy a lélek súlyát az amerikai Duncan MacDougall egy 1907-ben publikált tanulmányában 21 grammban határozta meg.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük