Budapesten is virágba borulnak a japán cseresznyefák: légy részese a csodának!

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

sakura 2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy szépen lassan virágba borul a természet, úgy színesedik a hétvégi programkínálat, legalábbis a fővárosban és környékén mindenképp. Ha még nincs konkrét tervetek, de szeretnétek kimozdulni a négy fal közül, ezúttal is számtalan remek eseménnyel készültünk.

Ezen a hétvégén vár a Sakura Ünnep a Füvészkertben, a Budapest Art Week, a Nagy Velencei-tavi Halfesztivál, Hyperspace 2019 a Hungexpón és a 37. Magyar Sajtófotó Kiállítás a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

Sakura Ünnep a Füvészkertben - Füvészkert

Budapest, ELTE Botanikus Kert, április 13-14.

Az ELTE Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, mely mindig az áprilisi japán cseresznyefa-virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók - a japán szokásokhoz hasonlóan - takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a fák virágzásában.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Budapest Art Week

Budapest, több helyszínen, április 9-14.

A Budapest Art Week az elmúlt években látogatók tízezrei számára kínált több száz kihagyhatatlan képzőművészeti és társművészeti eseményt. A rendezvénysorozat sikere nem véletlen, hiszen egy átlagos múzeumi belépőjegy áráért - bérletekkel vagy napi karszalagokkal - látogathatnak el az érdeklődők számos képzőművészeti helyszínre.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ráadásul a hat nap kínálata során olyan izgalmas programokon vehetnek részt, melyekre máskor nincs lehetőségük. Az idén hetven helyszínen közel kétszáz programmal várja az érdeklődőket az ország legnagyobb képzőművészeti programsorozata, melyet negyedik alkalommal rendeznek meg 2019. április 9-14. között. A Budapest Art Week a Budapesti Tavaszi Fesztivál központi tematikájához kapcsolódva nagyszabású, orosz kiállítással jelentkezik.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nagy Velencei-tavi Halfesztivál

Velence Korzó, április 13-14.

Magyarország egyik legnagyobb halfesztiválja a Velencei-tó csodás ékkövéhez, a Velence korzóra látogat idén tavasszal április 13-14. között szombaton és vasárnap. A rendezvényen bemutatják a Velencei-tóban élő halainkat, melyeket jellegzetes ízesítéssel készítenek el a halünnepen részt vevő éttermek. A fesztiválon az év hala, a vörösszárnyú keszeg kiemelt figyelmet kap, így a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek majd a hal elkészítésének variációival.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Hyperspace 2019

Hungexpo Budapesti Vásárközpont, április 13.

Az ország legnagyobb tavaszi techno eseménye 2019-ben is leteszi a névjegyét a stílus rajongóinak eseménynaptárába, és a Hyperspace a már szokásos tavaszi időpontban jó adag világszínvonalú fellépővel fűszerezve, ismét megrezgeti a Hungexpo falait! Az évente egy alkalommal jelentkező techno eseménynek idén is a budapesti Hungexpo biztosítja a helyszínt két arénával. Világszinten is az egyik leghosszabb ideje, 22 éve tartó techno rendezvénysorozaton 2019-ben is a leghitelesebb és legnépszerűbb nemzetközi és hazai techno-előadókkal találkozhatunk, az elmúlt években már megszokott csúcskategóriás fény- és hangtechnikával karöltve.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

37. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, április 5. és május 19. között

Ez a kiállítás olyan, mint egy hiteles képes krónika. Manapság, amikor képek és hírek millióinak útvesztőiben próbálunk meg tájékozódni, iránytűt ad nekünk, autentikus képet kapunk az elmúlt esztendő eseményeiről. A 37. alkalommal kiírt Magyar Sajtófotó Pályázatra beküldött több ezer kép közül kiválasztott alkotások a legjobb magyar dokumentarista hagyományok nyomán születtek. A pályázat 14 kategóriája biztosítja, hogy a politika, a kultúra, a mindennapi élet és a sport legfontosabb pillanatai egyként helyet kapnak a tárlaton. A magyar fotóriporterek közös munkája sokszínű és elgondolkodtató.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük