Vesd bele magad egy kalandos éjszakába: Budapest tárt karokkal vár
Jártál már egyetlen éjszaka alatt 32 budapesti helyszínen? Ha nem, akkor itt az alkalom, hiszen ezúttal is számos érdekfeszítő programból válogathatsz!

ekszerek ejszakaja
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sikerült már valamennyire belerázódnod a szeptemberi hétköznapokba? Így vagy úgy, de már annak idején Hofi Géza is megmondta: kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek. Budapesten pedig képtelenség unatkozni, ha egy kis szórakozásról van szó.

Ezen a hétvégén vár a Színházak Éjszakája, a 4. Szezonzáró Corvin Sörfesztivál, az Ékszerek Éjszakája, a VI. Óbudai Bornapok és a Velencei látképek az Intesa Sanpaolo műgyűjteményéből. 

Színházak Éjszakája

Budapest, több helyszínen, szeptember 22.

Jártál már egyetlen éjszaka alatt 32 budapesti helyszínen? Mit szólsz, kihívás elfogadva? Akkor készülj, mert 2018. szeptember 22-én Budapest egyik legmenőbb kulturális programjára várnak. Ha képtelen vagy élni a színpaddeszka illata nélkül, és ebben a pillanatban is tisztán hallod az összezáródó bársonyfüggöny susogását, akkor vesd bele magad egy kalandos éjszakába!

A programról részletesebben itt olvashatsz.

IV. Szezonzáró Corvin Sörfesztivál

Budapest, Corvin sétány, szeptember 19-23.

Szeptember utolsó előtti hétvégéjén újra itt a szezonzáró sörfesztivál - a szervezők egy újabb évet zárnak a magyar sörfesztiválozás történetében. A Corvin sétányon 2014 tavaszán mutatkoztak be Serfőzőként, és azóta töretlen lelkesedéssel szervezték a szezonnyitó és szezonzáró sörfesztiválokat ezen a kellemesen urbánus helyszínen.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Ékszerek Éjszakája

Budapest, több helyszínen, szeptember 20-23.

Az Ékszerek Éjszakája BDPST egy évente visszatérő, kortársékszer-kiállításokat felvonultató eseménysorozat, melyet idén negyedik alkalommal rendeznek meg. Az alkotók független egyéni vagy csoportos kiállításon vesznek részt. Ez év szeptemberében rekordmennyiségű kiállítás várja látogatóit: 110 alkotó 42 budapesti, illetve +1 pécsi helyszín részvételével, melyek az Ékszerek Éjszakája térképével szeptember 21-én 16:00-00:00-ig bebarangolhatók, ekkor személyesen is megismerkedhetünk az alkotókkal, együtt ünnepelhetjük a kortárs ékszer sokféleségét. A kiállítások legfontosabb programjai ezen a hétvégén zajlanak, viszont érdemes figyelemmel kísérni a helyszínek egyénileg szervezett eseményeit, mert egyéb/későbbi időpontokban sok érdekességgel készülnek még a tervezők.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

VI. Óbudai Bornapok

Budapest, Óbudai Fő tér, szeptember 21-23.

15 hazai borvidék legjobb palackjai csaknem harminc magyar pincészet kínálatában, valamint két nemzetközi stand válogatott argentin, francia, chilei, portugál, spanyol és horvát borai kóstolhatóak a Krúdy világát idéző, hangulatos Fő téren. Az Óbudai Bornapok rendezvényét maguk a borászok nevezik már évek óta Budapest legkulturáltabb boros rendezvényének, melyhez idén is hűek maradnak a szervezők. A visszatérő nagy pincészetek mellett bemutatkozási lehetőséghez jutnak még kevésbé ismert, de figyelmet érdemlő borászatok is.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Velencei látképek az Intesa Sanpaolo műgyűjteményéből

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, szeptember 18. és október 14. között

A sztárstátuszt kiérdemelt barokk mesterek velencei vedutái a vicenzai Palazzo Leoni Montanari Múzeum gyűjteményéből érkeznek a Magyar Nemzeti Galériába. Canaletto - Giovanni Antonio Canal -, Francesco Guardi, Hendrik Frans van Lint és Michele Marieschi egy-egy különleges olajképét most először láthatja a magyar nagyközönség.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük