8 kvízkérdés Pompejiről: melyik ország területén található az egykori város?

A titokzatos Pompejivel súlyos katasztrófa végzett. Teszteld ismereteid, mit tudsz az ókori városról!

Pompei-kvíz

Bár volt idő, hogy a katasztrófa sújtotta Pompejiről azt sem sejtették, pontosan hol terült el, mára talán nincs is olyan ember, aki ne ismerné a nevét.

Több évszázada már, hogy először felfedezték, és mióta újonnan is elkezdődött a terület feltárása, az ókori város egyre több és több titkára derül fény. Számos, hihetetlenül jó állapotban maradt épülete nemcsak archeológiai, de kulturális és művészeti értéket is képvisel. Nem véletlen, hogy mind a régész- és történészszakma, mind a turisták szemében vonzó és érdekes célpont. Olvasónkként te is sok, a városról szóló tartalommal találkozhattál: most itt a lehetőség, hogy teszteld, mennyire sikerült megismerkedned a hellyel.

Pompeji-kvíz

A kvízben nyolc kérdést sorolunk fel, egyenként 3-3 válaszlehetőséggel: gondolkodj el, és jelöld meg azt a választ, amely szerinted helyes.

8 kvízkérdés Pompejiről: melyik ország területén található az egykori város?
Indulhat a kvíz 8 kérdéses játék

1. Melyik ország területén található az egykori Pompeji?

2. Mikor történt a várossal a végzetes katasztrófa?

3. Mi okozta Pompeji vesztét?

4. Mikor fedezték fel a földdel eggyé vált város romjait?

5. Mi a feltárt épületek legfőbb különlegessége?

6. Melyek a legjellemzőbb témák a freskókon?

7. Voltak túlélői a katasztrófának?

8. Milyen épületet nem fedeztek fel a romok között?

/ találat Eredmény
/8 találat - összesen:

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük