Hemzsegnek a volt MSZMP-tagok a parlamentben: képeken 6 múltból itt ragadt figura
Összeszedtük a legkitartóbbakat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Különös pikantériája volt a hírnek, miszerint Tasnádi László, a Belügyminisztérium államtitkára a pártállami belügy III/II-2 alosztályának munkatársa volt. Még megdöbbentőbb a HVG azon információja, mely szerint Tasnádi több olyan ügynökkel is kapcsolatban állt, akik 1989-ben Nagy Imre újratemetésén aktívan jelentettek az ellenzéki eseményről. Az államtitkár kinevezője az az Orbán Viktor, aki akkor ellenzéki vezetőként mondott beszédet a megfigyelt eseményen.

Bár a Fidesz tájékáról sokszor halljuk a kommunista szót az ellenfél meghatározására, a kormánypártban is előfordulnak egykori MSZMP-tagok, nem is akármilyen szinteken. Az állambiztonsági múlt átláthatóságát már nemcsak civilek követelik. A Lehet Más a Politika az előző parlamenti ciklusban háromszor is benyújtott erre vonatkozóan törvényjavaslatot, ám a kormánypárti kétharmad ezt egyszer sem támogatta. Érdekes, még az MSZP is próbálkozott egy beadvánnyal az ügynökakták nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban, bár abban a tudatban tették meg ezt, hogy a kormánypárti többség úgyis elutasítja a javaslatot.

Medgyessy Péter ismert botránya óta nem fordult elő, hogy valakiről, aki kormányzati pozíciót tölt be, kiderüljön, ügynök volt a pártállami időkben. Az MSZMP-nek azonban több ma is ismert kormánypárti politikus is tagja volt.

Orbánt így még nem láttad

Hétfőn volt 25 éve, hogy Nagy Imrét és társait örök nyugalomra helyezték, melynek keretében óriási jelentőségű rendezvényt tartottak a Hősök terén 1989-ben. A legemlékezetesebb beszédet az ifjú Orbán Viktor mondta, aki társaival komoly szerepet játszott a rendszerváltás menetében. De hol tartanak azóta az akkor meghatározó ifjúk? Meglepő, de a Fidesz akkori legbefolyásosabb tagjai azóta is a politikai pályán mozognak.

Ezt is szeretjük