Így engedik ki a politikusok a fáradt gőzt
Azért van, amiben ők is hasonlítanak
Ha kipihennék magukat, véget érne az őrült törvénykezés?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kormány ebben az évben 137, viszont a kormányváltás óta több mint 700 törvényt fogadott el a Parlamentben.

Forrás: Facebook, Gyurcsány Ferenc

Az országgyűlés sorai között 2013 első félévében igencsak sűrűsödtek az események. Volt törvényhozás, szavazás, szabályok oda-vissza passzolása, zúgolódás, demonstrálás és sok-sok bírságolás.

További tervek

Ennek ellenére, habár még mindig ülésezik a Parlament, már megvan az őszi törvényalkotás programja, amit szeptemberben kezdenek, és a tervek szerint decemberben már el is fogadnak majd. Ez konkrétan 42 előterjesztést jelent, beleértve az új Polgári Törvénykönyv hatályba lépését vagy az adótörvény módosítását.

A kemény parlamenti időszak még tart, és, ha a politikusok nem is tudnak még elmenni nyaralni, néha azért belefér nekik a kikapcsolódás, amikor a családjukkal vagy a barátaikkal lehetnek. Az államfő például nagyon szereti a horgászatot, nem tudni, mennyire sikeres benne, de talán a halakat is visszadobja a vízbe jó szokásához híven.

A Fidesz-frakció futballőrületét nem kell bemutatni, már csak azért sem, mert maga Orbán Viktor az első számú focirajongó az egész Parlamentben. Bizonyítja ezt a pár hete bejelentett 135 milliárdos csomag, mellyel a kiemelt sportágakat és egyéb, vidéki futball-klubok fejlesztését is támogatja.

A baloldal politikusaitól sem áll távol a sport világa, Gyurcsány Ferenc is rendszeresen fut és kerékpározik, Mesterházy Attila motorozik, és, ha már a focinál tartunk, legalább ez az egy közös van Bajnai Gordonban és Orbán Viktorban.

Ezt is szeretjük