Lesz-e ingyenkrumpli a kampány után is? Kiderítettük

Csak a szavazatok miatt osztogatnak a politikusok kampányidőszakban? Most kiderül.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Korábban körbejártuk, hol mit osztanak ingyen vagy majdnem ingyen a jelöltek, polgármesterek vagy önkormányzatok, pont a választások előttre időzítve. Sokakban felmerülhet a gyanú, hogy pusztán szavazatszerzésért oszt egy polgármester burgonyát, kakaós csigát, illetve az önkormányzat ingyenes okostelefont.

Megkérdeztük az érintetteket, folytatni kívánják-e az adakozást az október 12-i voksolás után is.

Továbbra is jár majd a burgonya

A hétvégén sok újpesti nyugdíjas örülhetett, hiszen az önkormányzattól tíz kiló krumplit és három csomag száraztésztát is kaptak teljesen ingyen. Mivel az osztogatás pont a választási kampány hajrájára esett, felkerestük a városrész polgármesterét, és érdeklődtünk, lesz-e a jövőben is hasonló akció, vagy az csak a kampány része volt.

"Újpest Önkormányzata 3 éve hagyományosan, évente 2 alkalommal élelmiszer csomagot biztosít az újpesti nyugdíjasoknak. Ezzel a kis figyelmességgel fejezi ki az Önkormányzat, hogy Újpest városa odafigyel az idős emberekre. Mi, újpestiek tiszteljük szüleinket és nagyszüleinket, tudjuk, hogy hálával tartozunk nekik. Természetesen, mint ahogy három éve folyamatosan, megválasztásom esetén folytatni fogjuk ezt a hagyományt!" - közölte Wintermantel Zsolt polgármester.

Egyre többen kapnak majd okostelefont

Emlékezetes eset volt, amikor Siófokon nemrég bejelentették, mindenki, aki Siófok Kártyát vált ki, és elmúlt 18 éves, ajándékba kap egy okostelefont. Hasonló kérdéseket tettünk fel az önkormányzat sajtóosztályának, mint amit Wintermantelnek is. Ezt a választ kaptuk:

"Ahogy azt valamennyi közleményünkben leírtuk, a lehetőség nem időszakos. Ezt támasztja alá a városvezetés legutóbbi döntése is - október 6. -, aminek értelmében január 1-től már nemcsak azokat látja el az önkormányzat okostelefonnal, akik új Siófok Kártyát váltanak, vagy lejárt kártyájuk érvényességi idejét hosszabbítják meg, hanem azokat is, akik érvényes kártyával rendelkeznek.

A város egyébként két évvel ezelőtt fogadta el az úgynevezett Intelligens Siófok programot, aminek része az időközben megvalósult free wifi hálózat kiépítése és a lakosság ellátása okostelefonnal."

Vége az ingyen kakaós csigáknak?

Nemrég Erzsébetvárosban Fidesz-pártlogóval ellátott tejet adtak 7 forintos literenkénti áron, állítólag a helyi Fidesz megbízásából - írta meg az Index.hu. Megkerestük az ügyben Vattamány Zsolt fideszes kerületi polgármestert, ám kérdéseinkre nem reagált.

Ugyanúgy nem kaptunk választ Újbuda polgármesterétől, Hoffmann Tamástól sem, amikor arról érdeklődtünk, hogy a jövőben is tervezi-e burgonya és kakaós csiga osztását a XI. kerületben, ahogy azt a kampány során tette.

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Fotók: facebook.com/drhoffmanntamas2

Ezt is szeretjük