Itt kell ma a legjobban vigyázni a széllel: a legmagasabb fokú riasztás van érvényben

A viharos szél miatt több helyen is piros riasztás lépett érvénybe. Ezek az Országos Meteorológiai Szolgálat friss adatai.

szél-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

"Ha lehetőségünk van rá, inkább maradjunk otthon” - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán. A viharos szél miatt több helyen is a legmagasabb, piros fokozatú riasztás lépett érvénybe.

A legmagasabb fokú figyelmeztetés Balaton környékére 10 járásra, piros figyelmeztető előrejelzés pedig 5 megyére van kint a Dunántúlon - utóbbi még bővülhet.

Piros riasztás a szél miatt

A nap folyamán tovább erősödik az északnyugati szél, amely a nappali órákban egyre inkább északira fordul. Napközben az országban sok helyen lehet 70 km/h fölötti széllökés. 

Erősen viharos (90-100 km/h-t meghaladó) szélrohamok elsősorban a Dunántúlon, a Duna vonalának környezetében, valamint az északkeleti tájakon (Borsod, Szabolcs) várhatók. Emellett kiemelten a Dunántúli-középhegységben (főként Bakony), a Mecsek környékén és a Balaton térségében 110 km/h körüli vagy azt meghaladó lökésekre is lehet számítani. 

A szakemberek arra figyelmeztetnek, mindenképp figyeljük az előrejelzéseket, továbbá fokozottan figyeljünk arra, hogy ne parkoljunk fa alá.

A Balaton télen

Álomszerű látvány a Balaton ezeken a fotókon, melyek mind télen készültek. Rózsaszín fények, érdekes alakzatok, fürge állatok díszítik a tájat. A természet szerelmesei kedvet kaphatnak tőle egy téli túrához.

Ezt is szeretjük