Piramisok a Pilisben: ősi kultúrák maradványai vagy geológiai csodák?

Érdekes felvetés: piramisok Magyarországon?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Érdekes felvetés: piramisok Magyarországon?

Az ősi magyar szakrális és spirituális világban a Pilis jelentőségteljes hely volt. A misztikus és spirituális szempontból fontos a gyönyörű látképpel rendelkező táj.

Egyfajta természet építette templom, ahová állítólag felfegyverkezve lépni sem volt szabad. Itt helyezkedett el az Árpád-kori Ős-Buda, és itt emelkedett az egyetlen magyar, 1250-es alapítású szerzetesrend kolostora is egykor.

A Pilis piramisai

A csodás hegyek misztikus történeteinek sora ezekkel még mindig nem ért véget. A Pilisben ugyanis, úgy tartják, három piramis emelkedik az Árpád-vár, a Magas-hegy és a Rám-hegy gúlaszerű csúcsaiban.

A Három-hegy, azaz a pilisi piramisok nemcsak formájukat, de elhelyezkedésüket tekintve is különlegesek. Akárcsak az egyiptomi, gízai piramisegyüttes hármasa, mely magában foglalja a Nagy piramist is, mérések szerint a pilisi piramisok is leképezései lehetnének az Orion nevű csillagképnek, a legalacsonyabb csúcs pedig a legtávolabbi csillagot jelölhetné.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Bár sokakat érdekelne, egyelőre nem vizsgálták meg alaposabban e tekintetben a hegyeket. Vajon mennyi realitás lehet abban, hogy a hegyeknek bármi közük van a piramisokhoz vagy az Orionhoz?

Sokan úgy vélik, a hegyek - vagy piramisok - részben vagy egészükben ember alkotta építmények, és ennek köszönhetik a gúlaformát. Mások szerint a hegyeket a természet formálta ilyenné. Ha valóban emberi alkotásról lenne szó, vajon kik építhették ezeket, hogyan és mikor? Milyen ősi kultúra maradványai lehetnek? A kérdések sora végtelen, de bármi is az igazság, mindenképpen büszkék lehetünk a mesés vonulatokra.

Ezt is szeretjük