Mit hozhat 2020 a pénzügyek terén? Sokak helyzete jobbra fordulhat

A 2020-as esztendő pénzhoroszkópja ígéretes képet vetít előre.

2020-pénzhoroszkóp
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha az anyagi biztonság megvan, az ember könnyebben, felszabadultabban képes fókuszálni az élet minden más területére. Ugyan  nem a legfontosabb, de mégis igen lényeges tényezője a mindennapoknak akkor is, ha tudjuk, a pénz önmagában nem boldogít.

Jogosan merül hát fel a vágy, hogy az új esztendő minél jobban sikerüljön anyagi szempontból. Mutatjuk, 2020-ban mire számíthatnak az egyes csillagjegyek szülöttei.

Kos ( III. 21 - IV. 20. )

Anyagi szempontból elégedett lehetsz a 2020-as évvel, különösen azért, mivel az esztendő közepe táján egy adódó jó lehetőség pénzügyi fellendülést hozhat. Lehet, hogy a kitartásod segít majd hozzá a pozitív változáshoz. Fontos, hogy mindig alaposan gondold át a kiadásaidat. Ebben az évben nagyon figyelj a hatodik érzékedre. A belső hang mindig súg valamit, ha bizonytalan vagy. A hezitálás nem jó jel, főleg nagyobb kiadások megejtése előtt. Inkább gondolkodj sokáig, mint bánkódj utólag.

Bika ( IV. 21 - V. 20. )

Szerencsés éved lehet a 2020-as anyagi szempontból, ugyanis sok mindenhez jutányos áron juthatsz hozzá, ráadásul plusz pénz is ütheti a markodat a havi fizetésen felül. Stabil, kiegyensúlyozott költségvetés jellemzi majd az évet. Ez arra sarkallhat, hogy végre megejts egy régóta dédelgetett nagyobb beruházást, de ezt inkább halaszd az év második felére, illetve végére. Akkor lehet egészen biztos, hogy nem apad le drasztikusan a bankszámlád. Légy türelmes és megfontolt, mint mindig.

Ikrek ( V. 21 - VI. 21. )

A 2020-as éveddel, jövő decemberben visszatekintve, elégedett lehetsz, ami az anyagiakat illeti. Őszre megtakaríthatsz egy nagyobb összeget, melyet egy, már régen vágyott holmira vagy élményre költhetsz. Ez a pozitív hatás a továbbiakban is félrerakásra ösztönözhet, de most már differenciáltan: a magad örömére is teszel el pénzt, nemcsak szükség esetére. Jó gondolat! Az év igen örömteli eseménye lesz, hogy a munkahelyeden egy jelentősebb bónusszal is elismerik lelkiismeretes munkádat.

Rák ( VI. 22 - VII. 22. )

Ahogy telik az év, úgy lesz egyre jobb az anyagi helyzeted. Tavasszal ugyan még a mélyben érezheted magad e téren, de a nyár elhozza a fordulatot. Persze, ez azzal jár, hogy sokat is kell dolgoznod. Talán minden eddiginél nagyobb lesz a terhelés, de meg is lesz az eredménye. Őszre minden stabilizálódhat, télre pedig már fel is halmozhatsz egy kis pluszt, amit még a majdani ünnepek sem apasztanak le teljesen.

Oroszlán ( VII. 23 - VIII. 22. )

Kicsit tovább enged idén nyújtózni a takaró, mint a korábbi esztendőkben, de ezt a sok spórolás után, amin túl vagy, igazán megérdemled. Új megtakarításba is foghatsz, akár határozott céllal, de talán csak egy majdani nagyobb cél érdekében. A gyűjtögetés mindenképp okos dolog. Fizetésed is gyarapodhat 2020-ban, de lesz is hová tenned a pénzt. Anyagi szempontból tehát egyértelműen felfelé ível az év.

Szűz ( VIII. 23 - IX. 22. )

2020-ban a már megszokott módszer szerint vagy még alaposabban tarts rendet bevételeid és kiadásaid sorában. Ha átlátható a költségvetés, akkor egyértelműen látod majd az utad az anyagiak terén. Megfontoltságod pénzügyi téren is meghozza a gyümölcsét. Az esztendőben sokkal jobbak lehetnek a körülményeid, mint az utóbbi években voltak. Ehhez természetesen kell az is, hogy a munkahelyeden megőrizd eddigi kitartásod és lelkesedésed, illetve egy új munkalehetőséget is érdemes lesz kihasználnod.

Mérleg ( IX. 23 - X. 22. )

A 2020-as esztendőben fontos, hogy előrelátó legyél. Ne költekezz túl se tavasszal, se nyáron, mivel ősszel egy jókora, váratlan kiadásod lehet. Ezt fedezni nem lesz könnyű, de később visszaspórolni a pénzt ugyancsak problémás lehet. Ha munkahelyváltáson gondolkodsz, akkor ne csak a feladatok vagy a kollégák, de a fizetés miatt is gondold át a dolgot. Ne hozz elhamarkodott döntést, mert abból ritkán jön ki jól az ember. Reményt adhat, hogy valami jó van készülőben e téren. 

Skorpió ( X. 23 - XI. 21. )

Fő az elővigyázatosság! Noha nincs fenyegető anyagi veszély, akkor leszel igazán okos, ha lehetőségeidhez, energiádhoz, idődhöz mérten akár mellékállást is vállalsz, esetleg alkalmi feladatokat. Minél több lábon állsz, annál nyugodtabb lehetsz. Így még az a váratlan kiadás sem hozhat zavarba, amit egy véletlen során keletkező kár jelent. Annak megtérítése, ahogy a mindennapok is, játszi könnyedséggel mehet majd.

Nyilas ( XI. 22 - XII. 21. )

Hajlamos lehetsz 2020-ban arra, hogy akkor is költesz, amikor nem lenne rá szükség. Csak, mert valami olcsó, vagy nagyon megtetszik, ne mondj máris igent rá. Fontold meg a vásárlást! Gondold át, hogy, ha nem láttad volna meg az adott dolgot, felmerült volna-e benned rá az igény. Ha nem, akkor kezedben a válasz, kifizesd-e. Ha az életedben megpróbálsz kicsit rendet tenni, akkor a költekezési vágyad is csökkenni fog. Ha az évben kifejezetten tudatosan költesz, sikerül egy olyan alaptőkét összegyűjtened, ami egy későbbi, nagyobb beruházás alapja lehet.

Bak ( XII. 22 - I. 20. )

Anyagi szempontból viszonylag stabil évre számíthatsz. Persze, lehetnek olyan kisebb-nagyobb hullámvölgyek, melyeket a hó vége vagy egy-egy váratlan javíttatás okoz, de ezek nem húzódnak el. Örömteli azonban, hogy az év során váratlan bevétel, egy nagyobb összeg ütheti a markod. Hogy nyeremény, vagy munkád kapcsán kapod, akkor és ott kiderül. A pénzből egy régi álmod megvalósítása felé tehetsz lépéseket. Jóval közelebb jutsz hozzá, mint eddig bármikor.

Vízöntő ( I. 21 - II. 19. )

Vízöntő vagy, és, ha nem figyelsz, bizony, mintha a pénzt is dézsaszám hordanád és öntenéd ki az utcára. Mielőtt nagyobb kiadásod lenne, mindenképpen nézz szét. Vásárlás terén nem igaz, hogy az első gondolat a jó. Ha alapos vagy, akkor találhatsz jobb terméket jobb áron, vagy ugyanazt máshol, olcsóbban. Az egyszerű szupermarketekben is válogass körültekintőbben! Őszre alig takarítasz meg valamit, ha ezekre nem figyelsz. Ez az év elsősorban a fegyelemről szól, de, ha átgondolod a költéseidet, egy-egy váratlan kiadás nem okoz majd gondot.

Halak ( II. 20 - III. 20. )

Az éved jól telhet anyagi szempontból, ám egy dologra nagyon figyelj: az, hogy most jól alakulnak a pénzügyek, ne taszítson bele egy olyan üzletbe, ami kétes. Lehet, hogy elsőre csalogató, de a sokból még többet csakis úgy csinálj, hogy az üzlet minden oldalról lekövethető legyen. Partnereid akár ki is használhatják a jóhiszeműségedet. Inkább legyél gyanakvó, semmint, hogy az elmúlt évek legnagyobb kárát elszenvedd 2020-ban.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük