Összeér és kisebesedik a combod? 3 tipp, hogy nyugodtan hordhass szoknyát

Az összeérő combok ellen ajánlunk néhány tippet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kánikula idején az egyik legfőbb gondot az állandó izzadás okozza, ami valójában nagyon hasznos, hiszen segít a méreganyagoknak kiürülni a szervezetből, ugyanakkor megkeserítheti a mindennapokat.

A ruha átizzadása csak egy dolog, sokkal kellemetlenebb, ha például a combod bőre izzad meg, és emiatt a lábad kisebesedik. Ez egyrészt látványnak sem szép, másrészt iszonyúan tud fájni, ezért ajánlunk pár házi megoldást, amivel kiküszöbölheted.

Tévhit, hogy csak a nagyobb méretekkel rendelkező emberek combjai érnek össze. Ugyanúgy problémát okozhat ez a dolog, ha a csípőd aránylag keskeny, mert így a lábaid nagyon közel ülnek egymáshoz, tehát mindenképpen érdemes tovább olvasnod!

Használj hintőport

A kisebesedés elsősorban abból fakad, hogy a combok megizzadnak, és túlzottan súrlódnak, tehát elsősorban a verítékezést kellene csillapítani. Erre jó szolgálatot tehet a babahintőpor, ami felszívja a nedvességet, így nem hagyja, hogy a bőr kipirosodjon, netán sebessé váljon.

Szórj egy kevés hintőport a tenyeredbe, dörzsöld össze, mintha szertornász lennél, és kend rá a combodra. Ha úgy érzed, kevés egy adag, akkor akár duplán is csinálhatod.

Képes válogatásunkban még több házi tippet olvashatsz arról, hogyan lehet a testszagot messzire űzni.

Izzadásgátlás

Talán furcsán hangzik, de az izzadásgátló nemcsak a hónalj területén használható, ha szükséges, akár a combjaidat is bekenheted, befújhatod vele. Nem különösebben bonyolult a művelet, ugyanúgy kell eljárni, mint a hónaljnál, azonban itt érdemes megvárni, míg valóban megszárad a bőrön, máskülönben esélyes, hogy végigfolyik a lábszáradon.

Ha szereted az alternatív, természetes megoldásokat, akkor a bolti dezodort zsálya- vagy borsmentateával is helyettesítheted, az ebből készült főzet ugyanis szintén meggátolja a verítékezést. Márts vattapamacsot a főzetbe, és azzal töröld át a bőrödet.

Jótékony biciklisnadrág

A nyári melegben az ember igyekszik a lehető legkevesebb ruhadarabban parádézni, de ha összeérnek a combjaid, akkor érdemes vállalni a kockázatot, és pluszban felhúzni egy rövidnadrágot a szoknya vagy a ruha alá. A pamut alsórész ugyanis felszívja az izzadságot, és ezen keresztül hiába dörzsölődnek össze a combok, kevésbé valószínű, hogy a sebesedésig fajulnak a dolgok. Ez egyébként azért is praktikus, mert ha fellebbenti a nyári szellő a szoknyádat, akkor sem kerülsz kellemetlen helyzetbe.

Ezt is szeretjük