18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A több ezer éve megfagyott hercegnőn ősrégi tetoválás díszeleg - Különös formájú alkotásokat találtak a bőrén

Több ezer éves leleteket tártak fel, melyek bizonyítják, hogy már az ősi időkben is tetováltak magukra az emberek.

tetoválás nyitó

A tetoválás több ezer éves kifejezési eszköze a személyiségnek, vágyaknak, hiedelmeknek és különböző szimbólumoknak.

Az egyiptomi régészeti ásatásokon túl bukkantak már tetovált múmiákra Oroszországban és Szudánban is. Bőrfelületeik gyakran a természeti tényezőknek, például a jégnek vagy az alacsony páratartalmú levegőnek köszönhetően maradhattak olyan ép állapotban, hogy még az utókor is láthatja a különleges jelentéssel bíró, ősi tetoválásokat.

Ősi tetoválások

Az ősi Ukok hercegnőjét az Altaj-hegységben uralkodó hideg klíma őrizte meg. A 25 évesen elhunyt nő múmiája annyira mozgatta a tudósok fantáziáját, hogy rekonstruálták az arcát is. Legfőbb érdekessége mégis a vállán lévő tetoválás, amit sokak a mai napig magukra másoltatnak a szalonokban: az egyik legmívesebb ősi tetoválásról van szó. Mégsem övé a legrégebbi - képeken az ősi tetoválások.

(Képek forrása: pinterest, borító-és nyitókép forrása: Getty Images Hungary)

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük