18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Valami nagyon váratlant találtak az egyiptomi múmián: angyalt tetováltak a bőrére

Mihály arkangyal tetoválását találták meg a múmia bőrén.

covkep

Mivel a tetoválás szokása és művészete nem a modern idők hozadéka, hanem ősidőktől eredő dolog, sok esetben előfordult már, hogy archeológusok több ezer éves tetovált múmiákra leltek.

Ilyen volt az a test is, amelyre Egyiptomban, a Nílus völgyében bukkantak: bőrén egészen váratlan alakzatot láttak a szakértők.

Váratlan tetoválás a múmián

A testet nyolc Egyiptomban lelt múmia egyikeként vizsgálták meg speciális, kórházakban is használatos CAT-szkennerrel.

mumia

A szakértők szerint a többi közül tetoválásával kiemelkedő múmia 1300 évvel ezelőtt élhetett, és egy szudáni származású nő lehetett. Belső combján az archeológusok számára meglehetősen érdekes, váratlan tetoválás Mihály arkangyalt ábrázolja:

tetov

Mint a British Museum egyik vizsgálódó régésze, dr. Antoine a Telegraphnak elmondta, a görög betűkből formált tetoválás az az alakzat, amely Mihály arkangyal ábrázolására az Ó- és Újtestamentumban is látható, és ősi keresztény templomokban is fel-felbukkan. Tetoválás formájában azonban eddig nem találkoztak vele, különösen nem egy ilyen intim területen.

A nő, aki 158 centi lehetett, és akinek a belső szervei is jó állapotban maradtak meg, i. sz. 700 körül élhetett, feltehetően egy keresztény közösségben. Valószínűsítik, hogy a tetoválást védelmező jelként készítették a számára.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A szakértő szerint csak találgatni lehet, hogy miért került épp a belső combra a Mihály arkangyal tetoválás. Felmerül, hogy azért került oda, hogy ne legyen mindenki számára látható, azt azonban, mint a szakértő magyarázta, nem lehet tudni, akkoriban milyen ruhahossz volt használatos a szudániak körében.

Tutanhamon családja

A világ legismertebb múmiája, Tutanhamon rendhagyó családi albumát is ajánljuk figyelmedbe: íme, az uralkodói rokonság.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük