Ilyen az élet egy idős macskával: 8 lelkes gazdi osztotta meg történetét

Az idős macskák is ugyanúgy megérdemlik a szeretetet és a törődést, mint a fiatalabb társaik.

idős cica

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán megöregszenek, és megfakul a szőrük, lelassulnak, és többet alszanak, de az idős macskák is imádják gazdájukat.

Még a legaktívabb és legjátékosabb kiscicákból is előbb-utóbb bölcs öregek lesznek, és ez így van rendjén. A korral azonban más igényeik lesznek az édes szőrmókoknak.

Gondoskodni az idős macskákról

- Az idős macskáknak speciális körülményekre van szükségük. Többször kell őket állatorvoshoz vinni, hogy az esetleges krónikus betegségeket kezeljék. Fájdalmaiktól, problémáiktól legtöbbször csendben szenvednek, próbálják elfedni a betegségüket, úgyhogy gyakran érdemes kontrollvizsgálatra is elmenni velük - mondta Ingrid Johnson a Bored Pandának. - Könnyen hozzáférhetővé kell tenni az ételes-italos táljukat és az alomtálcájukat, emellett meleg, puha ágyra van szükségük - figyelmeztet a szakértő. Most olyan szépkorú macskákról készültek képek, akik már csak puszta megjelenésükkel is szeretettel töltenek el, mintha csak megölelnének a számítógép rideg monitorján keresztül. 

(Slideshow és ajánlóképek forrása: Reddit, Imgur, kiemelt kép forrása: Getty Images Hungary)

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük