Komoly lépés jöhet a nyitásban a jövő héten: Orbán Viktor jelentette be a döntést
Orbán Viktor megerősítette: szombattól nyithatnak a teraszok.

orban-kossuth-radio
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. Kiemelte: a jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet a négymillió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. 

Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is - sorolta. A miniszterelnök Facebook-oldalán is közzétettek egy videót a témában, ami ezzel a kéréssel zárult: "Regisztráljon és oltassa be magát ön is!".

Orbán Viktor a rádióinterjúban úgy fogalmazott: lépésről lépésre újraindítják az országot. Arról is beszélt, hogy a 16-18 év közöttiek beolthatók Pfizerrel, ezért ebből az oltóanyagból annyit különítenek el, amennyi nekik kell.

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormány őszig meghosszabbítaná a rendkívüli jogrendet

A kormány ugyanakkor a héten benyújtott a parlamentnek egy törvénymódosító javaslatot, amellyel főszabály szerint őszig meghosszabbítják a most érvényben lévő veszélyhelyzettel összefüggő intézkedéseket.

Ezt is szeretjük