Erről döntött ma az operatív törzs: Orbán Viktor jelentette be a Facebook-oldalán
A miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban szólalt meg.

operativ-torzs
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az ülés után feltöltött Facebook-videójában.

A kormányfő azt mondta: az ajtónkon kopogtató második hullám megfékezése érdekében komoly intézkedéseket kell hozniuk, elsősorban a vírus behurcolását kell csökkenteni.

Szigorú határvédelmi intézkedéseket rendeltünk el // We introduced strict border protection measures

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. augusztus 28., péntek

Ezek technikai részleteit tekintette át a határellenőrzési akciócsoport – mondta Orbán Viktor, hozzátéve: képesek vagyunk arra, hogy ha összefogunk, mint tettük azt a járvány első hullámakor, akkor a járvány második hullámát is meg tudjuk fékezni. – Most még időben vagyunk – fogalmazott.

Pénteken bejelentették, hogy fő szabály szerint szeptember 1-jétől külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, csak indokolt kivételekkel, a biztonsági szabályok megtartása mellett  írta az MTI. A külföldről hazatérő magyaroknak pedig 14 napig – vagy mindaddig, amíg két nap különbséggel két negatív tesztet nem tudnak bemutatni – karanténba kell vonulniuk – ismertette Gulyás Gergely, jelezve, hogy a fertőzések többségében külföldi eredetűek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondása szerint megállapították, hogy ha zárják a határokat, az itthoni szabályok betartásával – köztük a maszkviselés, a távolságtartás és a kézmosás – kordában tartható a vírus. A miniszter kérdésre az iskolai tanévnyitókról elmondta: az Emmi ajánlást tett közzé, nem tiltják meg, de nem is javasolják a nagyobb tanévnyitók megtartását.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hol van a legnagyobb esélye, hogy elkapd a koronavírust?

Bár sok szabályon lazítottak az elmúlt időszakban, a koronavírus-járvány a veszélyhelyzet végének kihirdetésével nem szűnt meg. A különböző helyszíneken ugyanakkor - részben azok adottságai, részben a szabályok miatt - eltérő eséllyel fertőződik meg az ember.

Ezt is szeretjük