Vörösre váltott a nap és az égbolt: hátborzongató jelenséget okozott a hurrikán

Az Ophelia tarolt, de ezzel együtt gyönyörű látványt is nyújtott.

hurrikán
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A természet erői elementáris pusztításokat tudnak végezni, sokszor mégis káprázatosan néz ki, amit a szélsőséges klíma produkál. Így van ez a hurrikánokkal is, melyek egy furcsa, de lenyűgöző jelenséget tudnak létrehozni.

Az Opheliának keresztelt vihar az Egyesült Királyság, Skócia és Írország felett a marsi szférákhoz hasonló, vörösbe boruló égboltot festett a horizontra. A hátborzongató, mégis szép látványnak időjárási okai vannak.

Apokaliptikus és marsi élmény

A ciklon délről érkezett az északi régióba, és közben felkapta magával a Szaharában található finom szemcséjű, vöröses homokot. Ophelia magával húzta a port és törmeléket a spanyolországi és portugáliai erdőtüzekből is, ami valószínűtlenül narancsos árnyalatú ragyogással töltötte be az égboltot. A brit meteorológiai szolgálat, a Met Office azt nyilatkozta, hogy marsi jellegű, vörös napsütést jelentettek Bristolból, Devonból és Cornwallból is. A szigetország lakói, akik ebben az időszakban ónszürke felhőkhöz voltak hozzászokva, örömmel fogadták a fantasztikus filmek jeleneteihez hasonló színvilágot.

A bizarr időjárás annyira ritka az Egyesült Királyságban, hogy rengeteg ember osztott meg képeket és videókat a jelenségről. Az apokalipszis színeihez hasonló árnyalatokban pompázó égbolt és napkorong valóban különleges látványt nyújtanak. 

Ezt is szeretjük