Az önkielégítés 3 pozitív hatása - Jó, ha tudod, mi kell a testednek
Az önkielégítés nem valami bűnös dolog, és még kedvező hatásai is lehetnek.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szexuális forradalom ide vagy oda, az önkielégítésről sokan még most sem mernek beszélni - valószínűleg, ha hallottál is erről, az csak néhány, az osztálytársaid által elsütött otromba vicc keretében történhetett.

Pedig az önkielégítés korántsem bűnös vagy tisztátalan dolog, és nem is csak a fiúk sajátja - éppen ellenkezőleg. Ez egy nagyon fontos lépés, hogy megismerd a saját tested.

Hogyan fogj hozzá?

Talán az első és legfontosabb lépés, hogy legyőzd a saját gátlásaidat - ne aggódj semmi miatt, a lényeg, hogy önmagadnak örömet okozz, tehát nem tilos semmi, és nem is kell tenned semmi olyat, amitől kellemetlenül érzed magad.

Érdemes egy olyan időpontot választanod, amikor egyedül vagy otthon, így nyugodt körülmények között fedezheted fel a saját tested.

Az örömszerzésre nincs bevált recept, mindenkinek magának kell rájönnie, hogy hol esik jól az érintés, milyen tempó a számára megfelelő.

Bár léteznek erre a célra árusított különféle segédeszközök, ezektől egyelőre maradj távol.A későbbiekben, ha szeretnél, nyithatsz feléjük, de első körben éppen elég lesz a saját kezeddel felfedezned a saját erogén zónáidat.

Attól is óva intünk, hogy nem erre kitalált segédeszközöket használj - ezzel akár sérüléseket is okozhatsz magadnak, és különben is fölöslegesek -, eleinte valószínűleg a csiklód izgatásával szerzel majd magadnak örömet, amit az ujjaiddal is tökéletesen elérsz.

Miért jó az önkielégítés?

Ha vágyat érzel rá, és képes vagy fölösleges bűntudat nélkül csinálni, az önkielégítés a testi és szellemi fejlődésedre is áldásos hatással lehet. Az első és talán legfontosabb pozitív hozadék, hogy megismered a saját testedet, rájössz, mivel tudsz örömet szerezni saját magadnak, és ez a későbbi szexuális életed során sokat segíthet - mindegy ugyanis, hogy jövőbeli szexuális partnered hozzád hasonlóan zöldfülű még, vagy már tapasztaltabb, sokat segít az összehangolódáson, ha meg tudod neki mutatni, hogy mit szeretsz.

Az önkielégítés ráadásul segít levezetni a feszültséget és a stresszt is - ne aggódj, nem eshetsz túlzásba vele. A szexológusok szerint az önkielégítés nem ölt kóros mértéket addig, amíg nem befolyásolja a mindennapi életedet, illetve nem helyezed előtérbe a valódi partnerrel történő, érzelmeken alapuló kapcsolattal szemben.

Ha mindez nem lenne elég, a keleti tanok szerint az életenergiád fontos részét képezi a benned szunnyadó szexuális energia is, amit, ha elfojtasz magadban, rengeteg kreativitástól és életörömtől fosztod meg magad.

Egyszóval még a keleti bölcsek is az önkielégítés pártján állnak, márpedig ők aztán tudnak valamit!

Ezt is szeretjük