Rajzolj egy kockát, és tudd meg, milyen vagy valójában!
Gyors önismereti teszt
Tudd meg, mi minden derül ki rólad egyetlen rajz alapján!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A spontán döntéseid, az írásod, a rajzaid, de még a firkáid is rengeteget elárulnak a személyiségedről, talán olyasmit is, amit eddig nem tudtál.

Az alábbi gyors önismereti teszttel feltérképezheted az alapvető jellemvonásaidat, és csak néhány percet vesz igénybe az egész.

Rajzolj egy kockát!

Vegyél elő egy fehér lapot és néhány színes tollat vagy ceruzát! Most rajzolj egy kockát a papírra: mindegy, hogy mekkora és milyen színű, az a lényeg, hogy ne gondolkodj sokáig a kompozíción, ösztönösen válaszd ki az árnyalatot és a méretet is. Vedd szemügyre a kész rajzot, és olvasd el, mit árul el rólad a kockád!

A kocka mérete

Az, hogy mekkora a kockád, az önbizalmad mértékére utal. Ha a rajz nagy helyet foglal el a lapon, magabiztos vagy, és nagyon nehéz megingatni az önmagadba vetett hitedben. Önérzetes vagy, és olykor bizony büszke is, fontos számodra, hogy a külvilág tiszteletet parancsolónak, jelentős személyiségnek lásson.

A közepes kocka egyensúlyra utal, egészséges önbizalommal rendelkezel, de nem tartod magad jobbnak másoknál. Reális a magadról alkotott képed, ismered az erényeidet, kiállsz magadért, ugyanakkor tisztában vagy a hiányosságaiddal, és el is ismered őket. A környezetedtől azt a bánásmódot várod el, amivel te is viseltetsz feléjük.

Ha egészen kicsi kockát rajzoltál, nem teng túl benned az önbizalom, hajlamos vagy alulbecsülni magad, az önértékelésed nincs a helyén. Gyakran érzed magad magányosnak, és legtöbbször mások érdekeit helyezed a sajátjaid elé. Olvasd el korábbi cikkünket, és tudd meg, hogyan növelheted az önbizalmad!

A kocka színe

A kockád színe elárulja, hogyan viszonyulsz másokhoz. Ha feketét, sötétzöldet, sötétkéket vagy más sötét színt választottál, szereted, ha te irányíthatsz, ha a másik alárendeli magát az elképzeléseidnek. Igyekszel mindig éreztetni, hogy a hatalom a te kezedben van.

Ha szürke, világosbarna, világoskék vagy más, halvány színnel rajzoltál, félsz attól, hogy mások középszerűnek tartanak, vagy átnéznek rajtad, ezért néha túlkompenzálsz, és feleslegesen vagy rossz módszerrel hívod fel magadra a figyelmet.

Ha a kockád pirossal, narancssárgával vagy más élénk színnel készült, imádsz új ismeretségeket kötni, élvezed a társaságot, és szeretsz a középpontban lenni, ugyanakkor érdeklődve fordulsz a másik felé, őszintén kíváncsi vagy rá, és szívesen meghallgatod, amit mond.

Ezt is szeretjük