3 mondat a pszichológustól, amit mondj el magadnak, és magabiztosabb leszel

Önbizalom-építő mondatok, melyek növelik a magadba vetett hited.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magabiztosság olyasmi, amiből az sem jó, ha túl sok van, de az sem, ha túl kevés. A túlzott magabiztosság visszás lehet a többi ember szemében, míg a túl kevés önbizalom egy, az élet minden területén hátráltató tényező lehet.

Az arany középutat hívhatjuk talán egészséges önbizalomnak. Amikor hiszünk magunkban, szeretjük magunkat, és tisztában vagyunk - nemcsak a rossz, de - a jó tulajdonságainkkal is. Sokak számára ez is távolinak tűnhet. Nem csoda, hiszen, ha belegondolunk, rengeteg dolog van, ami ebben a tökéletességmániás világban alááshatja a magabiztosságot.

Csorbát szenved az önkép

Belsőnkről alkotott képünket önmagában, mintegy ördögi kört generálva bombázza a saját önbizalomhiányunk - hiszen ki élvezi ezt, mégis? A külsőnkről alkotott pozitív - vagy legalábbis megbékélt - vélemény kialakításában bezavarhat az Instagram, a reklámnők, egy rosszul megválasztott pár, aki bunkó megjegyzéseket tesz. A tehetségünkbe, hozzáértésünkbe vetett hitünkben egy, a munkában teljesen véletlenül vétett hiba ejthet csorbát, vagy esetleg a minket módszeresen kontárnak feltüntető kolléga megjegyzései.

Sokan vannak, akik gyerekkoruktól fogva hozzák magukkal, már mintegy alapvető tartozékukként az önbizalomhiányt. Mert gyerekként is ilyenek voltak, mert nekik általában semmi sem sikerült, mert más emberek eredményeit mindig csak irigykedve szemlélhették. Bárhonnan is ered, az önbizalomhiány felszámolható.

Itt az idő változtatni!

Nagy szerencsénk az önbizalom terén az, hogy nem egy fix, hanem egy fejleszthető tulajdonságról beszélünk, ezért vétek lenne nem megpróbálkozni vele.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ez a belső változás óriási lendületet adhat majd az életünknek, kezdve a mindennapok apróságaival, melyek sikerélményekkel ajándékoznak meg. Piciben kell elkezdeni, elismerve saját eredményeinket, majd a kisebb eredmények magukkal hozzák a gyökeres változást önmagunk szeretete, a szerelem, a karrier és minden más terén. Mintha apró téglákból építenénk erős, masszív falat.

Három bűvös mondat a pszichológustól

Megkérdeztük a pszichológust, Acosta Sára Diánát, mi lenne az a három rövid, könnyen megtanulható mondat, amit mindennap érdemes elmondani, hogy magabiztosabbak legyünk. Listáján a következő mondatok szerepelnek.

  1. Szeretem magam.
  2. Elfogadom magam olyannak, amilyen vagyok.
  3. Bízom magamban.

A pszichológus mondatait, persze, nem elég tartalom nélkül elmormogni. Értelmezni is kell a mondatokat, a saját életünk, gondolataink kerüljenek a szavak mögé. Így lesz igazán hatásos.

Lehet, hogy eltelik valamennyi idő, de eljön a nap, amikor nem bújunk mások mögé, nem próbálunk elkerülni alkalmakat, amikor meg kell szólalni, nem megyünk gyomorideggel megbeszélésre, és végre, meg merjük ereszteni azt a rég halogatott mosolyt is a kiszemeltünk felé. A három mondat legyen ennek elérésében a varázsige.

Freud különleges gyűrűket adott legközelebbi munkatársainak: titkos társaságot alapított

Elolvasom
Ezt is szeretjük