Így készíts magadnak ombre hajat otthon

Lépésről lépésre

Az egyik legtrendibb frizurát, az ombre hajat könnyebben elkészítheted, mint gondolnád.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ombre haj mára meghódította a világot, és a kezdeti visszafogott színátmenet mellett a rikító, elütő árnyalatok is helyet kaptak.

Akár sötét, akár világos a hajszíned, te is készíthetsz magadnak ombre hajat otthon. Megmutatjuk, hogyan.

Világos hajra

Ha szőke vagy világosbarna a hajad, könnyebb dolgod van, mint a sötét tincsekkel rendelkezőknek. A te hajadat olyan alternatív, egyszerű és pénztárcakímélő módszerekkel is látványosan be lehet színezni, mint például az ételfestékes trükk.

Az egyetlen hátránya, hogy az eredmény kevésbé tartós, mintha hajfestékkel végeznéd a műveletet. Egyedül is kivitelezhető, de talán könnyebb, ha egy barátnőd besegít.

Erre lesz szükséged:

  • ételfesték
  • fogkefe
  • nagyméretű eldobható pohár
  • kartonpapír a hajtincsek alá

Önts a pohárba némi ételfestéket, és keverd össze a fogkefe segítségével. Válaszd szét két-három nagyobb részre a hajadat, és helyezd a kartonlapra azt a tincset, amit festeni szeretnél. Mártsd bele a festékbe a fogkefét, és kezdd el fésülni vele a haj alját. Hagyd állni körülbelül tíz percig, majd mosd ki. Minél halványabb színt szeretnél, annál tovább öblítsd a hajadat. Itt nézheted meg videón a módszert.

Sötét hajra

Ha a sötét hajad alját szeretnéd kivilágosítani, akkor már hajfestéket is használnod kell. Az első próbálkozások alkalmával még csak világos hajfestéket alkalmazz, a szőkítőt hagyd meg későbbre, hogy ha nem sikerül jól a művelet, visszafordíthatató legyen.

Erre lesz szükséged:

  • alufólia 
  • hajfestő ecset
  • keverőtálka
  • gumikesztyű
  • a saját hajszínednél minimum négy árnyalattal világosabb hajfesték
  • szőkítő - ha már tapasztalt vagy

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Végy egy vastagabb tincset a hajadból, tegyél alá egy alufólia-darabot, az ecsettel vidd fel rá a hajfestéket, majd csomagold be. Ezt ismételd minden hajtincsnél, azonos magasságban. Várj a dobozon feltüntetett ideig, majd alaposan öblítsd ki a festéket a hajadból. Ha készen vagy, tegyél fel hajpakolást, hogy védd a fürtjeidet. Videós segítséget itt kaphatsz.

Kép: randombeautythings.wordpress.com.

Ezt is szeretjük