Így vágd le otthon a hajad, ha nincs pénzed fodrászra

Videóval

Lesd el a hajvágás egy-két hasznos fogását, hogy otthon is meg tudd igazítani a tincseidet!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nincs kedved, időd vagy pénzed, ki is hagyhatod a fodrászt. Vannak módszerek, amikkel otthon is tudsz módosítani a frizurádon.

Igazítsd meg!

Ha csak egészségügyi hajvágásra van szükség, vagy néhány centit szeretnél eltüntetni a töredezett hajvégekből, percek alatt megteheted otthon is. Nem lesz másra szükséged, csak két hajgumira, egy vonalzóra, tükörre és ollóra. Ha göndör vagy hullámos a hajad, a jobb eredmény érdekében az igazítás előtt vasald ki, vagy szárítsd egyenesre!

Fogd össze a hajad egy laza lófarokba. Ne legyen szoros a copf, nagyjából a közepén legyen a hajgumi. Vonalzóval mérd le, mekkora darabot szeretnél levágni, és körülbelül ott, vagy kicsit lejjebb gumizd össze még egyszer a hajad. Fogd erősen a copfot, hogy ne csússzon szét, és az ollóval óvatos, de határozott mozdulatokkal vágd le a hajat kicsivel az alsó gumi felett. Engedd ki a fürtöket, és rázogasd szét őket. Már kész is vagy. Videós segítséget itt találsz.

Fokozatos hajvágás

Ha lépcsőzetes, fokozatosan vágott frizurát szeretnél megigazítani, vagy készíteni magadnak, otthon is vághatsz szinteket a hajadba. Fogj egy fésűt, egy hajgumit és egy borotvát, és neki is eshetsz. Fésüld ki a hajad, majd válaszd le róla a legfelső réteget. A maradék hajat gumizd össze. Vegyél egy vastagabb tincset a hajadból, fogd meg a végét, és feszítsd ki.

A kívánt hossztól függően középen vagy lejjebbről kezdve egyszerűen húzd végig lefelé a borotvát. Ne ijedj meg a kezedben maradt hajtól! Ugyanezt ismételd az egész hajon, tincsenként haladva, és mindig hagyd meg egyre hosszabbnak a fürtöket: ez adja majd a fokozatosságot. Azt, hogy hogyan készül a lépcsőzetes frizura, itt nézheted meg videón.

Még több hajápolás

Frufru

Frufrut is vághatsz magadnak otthon. Fésüld előre a frufrut, a többi hajat pedig tűzd hátra. Vasald ki a tincseket, és a szemed belső sarkainál csinálj egy választékot. A középen maradt hajat fogd a mutató- és a középső ujjad közé a kívánt hossznál. Óvatosan vágd le az ujjad alatt lévő hajat. Ezután a maradék frufrut is fogd az ujjaid közé, és vágd hozzá a legrövidebb tincshez.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Oszlasd el a hajat, és az ollóval igazítsd meg az esetlegesen kilógó részeket úgy, hogy egyenes vonalat kapj. Ha kétoldalt hosszabb tincseid is vannak, tartsd ferdén a kezed, és úgy vágd hozzá őket a rövidebb részekhez. Nézd meg videón, hogyan készül a házi frufru! 

Ezt is szeretjük