Így vágd le otthon a hajad, ha nincs pénzed fodrászra
Videóval
Lesd el a hajvágás egy-két hasznos fogását, hogy otthon is meg tudd igazítani a tincseidet!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nincs kedved, időd vagy pénzed, ki is hagyhatod a fodrászt. Vannak módszerek, amikkel otthon is tudsz módosítani a frizurádon.

Igazítsd meg!

Ha csak egészségügyi hajvágásra van szükség, vagy néhány centit szeretnél eltüntetni a töredezett hajvégekből, percek alatt megteheted otthon is. Nem lesz másra szükséged, csak két hajgumira, egy vonalzóra, tükörre és ollóra. Ha göndör vagy hullámos a hajad, a jobb eredmény érdekében az igazítás előtt vasald ki, vagy szárítsd egyenesre!

Fogd össze a hajad egy laza lófarokba. Ne legyen szoros a copf, nagyjából a közepén legyen a hajgumi. Vonalzóval mérd le, mekkora darabot szeretnél levágni, és körülbelül ott, vagy kicsit lejjebb gumizd össze még egyszer a hajad. Fogd erősen a copfot, hogy ne csússzon szét, és az ollóval óvatos, de határozott mozdulatokkal vágd le a hajat kicsivel az alsó gumi felett. Engedd ki a fürtöket, és rázogasd szét őket. Már kész is vagy. Videós segítséget itt találsz.

Fokozatos hajvágás

Ha lépcsőzetes, fokozatosan vágott frizurát szeretnél megigazítani, vagy készíteni magadnak, otthon is vághatsz szinteket a hajadba. Fogj egy fésűt, egy hajgumit és egy borotvát, és neki is eshetsz. Fésüld ki a hajad, majd válaszd le róla a legfelső réteget. A maradék hajat gumizd össze. Vegyél egy vastagabb tincset a hajadból, fogd meg a végét, és feszítsd ki.

A kívánt hossztól függően középen vagy lejjebbről kezdve egyszerűen húzd végig lefelé a borotvát. Ne ijedj meg a kezedben maradt hajtól! Ugyanezt ismételd az egész hajon, tincsenként haladva, és mindig hagyd meg egyre hosszabbnak a fürtöket: ez adja majd a fokozatosságot. Azt, hogy hogyan készül a lépcsőzetes frizura, itt nézheted meg videón.

Még több hajápolás

Frufru

Frufrut is vághatsz magadnak otthon. Fésüld előre a frufrut, a többi hajat pedig tűzd hátra. Vasald ki a tincseket, és a szemed belső sarkainál csinálj egy választékot. A középen maradt hajat fogd a mutató- és a középső ujjad közé a kívánt hossznál. Óvatosan vágd le az ujjad alatt lévő hajat. Ezután a maradék frufrut is fogd az ujjaid közé, és vágd hozzá a legrövidebb tincshez.

Oszlasd el a hajat, és az ollóval igazítsd meg az esetlegesen kilógó részeket úgy, hogy egyenes vonalat kapj. Ha kétoldalt hosszabb tincseid is vannak, tartsd ferdén a kezed, és úgy vágd hozzá őket a rövidebb részekhez. Nézd meg videón, hogyan készül a házi frufru! 

Ezt is szeretjük