Figyelmeztet az áruházlánc: hatalmas átverés a nevükben hirdetett akció
Megtévesztő nyereményjátékokra figyelmeztetnek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megtévesztő, a Facebookon megjelent nyereményjátékokra hívja fel a figyelmet a Lidl Magyarország és a Penny Market, mindkét társaság azt közölte, hogy visszaéltek a nevével - írja az MTI. Ahogy a többi hasonló esetben, most is árulkodó jel, hogy a játékokat nem a boltok hivatalos weboldalán vagy közösségi oldalán hirdették meg.

A Lidl Facebook-oldalán arra figyelmeztetett, hogy a közösségi oldalon megjelent, 30 ezer forint értékű vásárlási utalványos játék, illetve bármilyen emelt díjas telefonszámhoz kapcsolódó kezdeményezés nem tartozik a céghez. Ezért arra kérik a vásárlókat, hogy ne osszák meg a játékot, és semmilyen utasítását ne kövessék.A Penny Market figyelmeztetése szerint egy másik linken korábban olyan játék volt elérhető, amely megtévesztő és jogellenes: a játékot nem a Penny Market Kft. szervezte, a játékhoz és az abban ígért, illetve látszólag átadott nyereményekhez semmilyen módon nem volt köthető a társaság - hangsúlyozták. Jelezték azt is, hogy a társaság nevével, jó hírnevével visszaélő ismeretlen személyek ellen a szükséges jogi lépéseket megteszik, mivel az oldalt létrehozók jogosulatlanul felhasználták a Penny Market Kft. nevét.

Bár a megtévesztő honlapot azóta eltávolították, minden ilyen nyereményjátékot vagy hasonló felhívást fokozott óvatossággal kezelj, és semmi esetre ne hívj emelt díjas telefonszámot! A Penny Market Kft. által szervezett nyereményjátékokról a www.penny.hu oldalon adnak hiteles tájékoztatást.

Ezt is szeretjük