Te tudod, kiről kapta a nevét a rekamié? Rendkívüli nők, akikről világhírű tárgyakat neveztek el

A következő kilenc nő örök nyomot hagyott nevével a történelemben.

GettyImages-587488830

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A történelem során rengeteg olyan találmány született, amit nőknek köszönhetünk. Kevesebbet hallani azonban a különböző ételek, tárgyak neveinek eredetéről.

Gondolkodtál már pizzarendelés közben, hogy a Margherita-pizza kiről kaphatta a nevét? Vagy a garbó, amit hordasz, miért garbó? Meglepődnél, ha tudnád, hány étel, márka vagy használati tárgy kapta egykor élő emberekről a nevét. Történeteik pedig gyakran elképesztően érdekesek.

9 találmány, amit nőkről neveztek el

Minden sikeres férfi mögött áll egy nő - tartja a mondás. A következő kilenc találmány elnevezése mind olyan nőkhöz köthető, akik vagy a feltaláló támogatói vagy egyszerűen csak bátor és újító szereplői voltak az elmúlt századoknak. Halhatatlanok, hiszen nevük - és így személyük - örökre beleégett a köztudatba.

A következő találmányokat nők találták fel! - Kattints tovább!

A feltalálókra gondolva sokaknak valószínűleg férfiak nevei ugranak be, pedig a világ jó pár praktikus eszközzel lenne szegényebb, ha nem működtek volna nők is a legkülönbözőbb tudományos területeken. 

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük