Ha Orbán azt mondja, nincs, akkor nincs!
Még akkor sem, ha van
A miniszterelnök szerint Magyarországon csak 2010 előtt volt éhező gyerek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Tárki és a szegénységkutatók felmérései szerint is napi szinten 50 ezer gyerek éhezik Magyarországon. A miniszterelnök szerint azonban egy sem, a gyerekek csak a kormányváltás előtt éheztek.

Orbán Viktor szerint 2010-ben Magyarországon a gyermekéhezés nem volt példa nélküli, ezért a kormány célul tűzte ki, hogy minden rászoruló gyermek ingyen étkezhessen.

Mára pedig megháromszorozódott azoknak a gyerekeknek a száma, akik ingyen jutnak ételhez a közoktatásban.

Valami azért mégiscsak lehet

Bár a miniszterelnök nem akarja meglátni őket, mégiscsak lehet, hogy van néhány tízezer olyan gyermek az országban, aki éhezik. A Nemzeti Minimum épp az ő érdekükben indított nemrég egy kezdeményezést azért, hogy rávegye a mindenkori kormányt, dolgozzanak ki egy új gyermekétkeztetési hálózatot, amivel minimalizálni lehet az éhező gyerekek számát Magyarországon - és erre garanciát kellene vállalni a költségvetésben is.

A civil szervezet azt tűzte ki célul, hogy Magyarországon minden rászoruló kiskorú és várandós nő naponta legalább egyszer meleg ételt ehessen. Az erről szóló javaslatot első körben - a KDNP kivételével - minden párt támogatta.

Aztán már nem: a népjóléti bizottság kormánypárti tagjai múlt héten leszavazták a kezdeményezést - jóindulatú hozzáállás alapján nyilván abban a hitben, hogy a nép jól van. A kereszténydemokrata Harrach Péter például azzal indokolta a gyermekéhezés megszüntetését célzó civil kezdeményezés leszavazását, hogy arra rárepült az ellenzék.

Nincs itt semmi látnivaló, minden meg van oldva!

Ezek után hétfőn Dúró Dóra jobbikos és Csöbör Katalin fideszes képviselő a Parlamentben élt a lehetőséggel, és megkérdezték Orbán Viktort, támogatja-e a kormány, hogy a gyermekéhezés felszámolását célzó javaslat az országgyűlés elé kerüljön.

A miniszterelnök válaszából azonban az derült ki, hogy minden szegénységkutató és az összes szeretetszolgálat mehet a sóhivatalba. Orbán Viktor szerint ugyanis Magyarországon nincs gyermekéhezés: mert a gyermekek 90%-a óvodás korától - ha betöltötte a három évet - naponta négyszer az állam pénzén enni kap, tehát nem éhezhet - függetlenül a szülei anyagi helyzetétől.

Ezt is szeretjük