A miniszterelnöki főtanácsadó kiszállt az Audiból Szabolcsban - Azóta sem hallottunk róla

Mi lesz a gyermekéhezéssel?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Napi szinten 50 ezer gyerek éhezik Magyarországon és körülbelül 600 ezren vannak, akik ha nem is éheznek, de mindennap érzik a nélkülözést.

Ez ellen próbál valamit tenni a Nemzeti Minimum csoport. A civil kezdeményezés célja pedig nem más, mint rávenni a mindenkori kormányt, hogy dolgozzon ki egy új gyermekétkeztetési hálózatot, amivel minimalizálni lehet az éhező gyerekek számát Magyarországon, és erre garantálja is a fedezetet a költségvetésben. A szervezet azt szeretné elérni, hogy Magyarországon minden rászoruló kiskorú és várandós nő naponta legalább egyszer meleg ételt ehessen.

Csak a KDNP-nek nem fontos az ügy

Az erről szóló javaslatot kivételesen minden - illetve majdnem minden - párt támogatta, a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, az Együtt, a PM és a liberálisok is. A KDNP azonban nem írta alá a tervezetet. A család szentségét hangoztató és a vasárnapi boltzárat is kilobbizó törpepárt a jelek szerint nem vette észre, hogy a javaslat mennyire szinkronban van a keresztényi elvekkel és a krisztusi tanításokkal.

Az Orbán-kormány kétségtelenül tett lépéseket a gyermekéhezés kezelésére, de a probléma megoldása még messze van.

A miniszterelnök főtanácsadója kiszállt az Audiból

A hivatalosan független, de teljes egészében a kormányhoz köthető Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány is a gyermekéhezés ellen jött létre a kormányváltás után. A Hegedűs Zsuzsa vezette szervezet munkájáról azonban azóta nem lehetett hallani, hogy a miniszterelnöki főtanácsadó asszony Szabolcsban kiszállt az Audiból, vetőmagot és naposcsibét osztani.

Az alapítvány honlapján feltüntetett információkból az derül ki, hogy míg Hegedűsék 2011-ben még több mint 15 ezer családnak adtak ingyen vetőmagot és állatokat - háromszáz településen -, addig 2014-ben már csak kétezer családon segítettek, 28 faluban. A négy év alatt 483 millió forintot költöttek import csibére, kacsára és terményekre, az alapítvány tevékenységéről viszont ez alatt idő alatt egyetlen egyszer sem készült reprezentatív szociológiai vizsgálat, amiből kiderültek volna a valós eredmények.

Nem csak a szegény régiók problémája

A nélkülöző gyerekek még ma is sokszor csak az óvodában, iskolában jutnak meleg és értékelhető ételhez, márpedig napokon belül kitör az idén különösen hosszú őszi szünet, amikor csak otthon ehetnek, persze ha van mit.
A gyermekéhezés nemcsak a mélyszegénységben élő régiók problémája, hanem a nagyvárosokban és Budapesten is érezhető jelenség.

A szeretetszolgálatok munkatársai rendszeresen találkoznak például olyan fővárosi családokkal, ahol évek óta jellemzőek a kenyérgondok. A helyzetet az is nehezíti az ő esetükben, hogy amíg a falvakban az emberek nem titkolják a szegénységet, a városokban sokszor a tanároknak, iskolatársaknak kell szólniuk, ha egy gyerek segítségre szorul.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük