Hihetetlen, mit tud ez a nő egy magassarkúban végigcsinálni
Nézd meg a videót!
Kevesen tudnák utánacsinálni. Ne hagyd ki, mert elképesztő! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pirók Zsófia magassarkújában nemcsak végigtáncol egy estet, de gyakorlatilag hangszerként is használja, miközben a flamenco hagyományos ritmusait kidobogja a lábával egy bámulatos előadásban.

A flamencóban az utcán kialakult műfajok találkoznak, ebből eredően sokféle nép kultúrája ötvöződik benne. Nincsenek igazából határai. Akármilyen kultúrával érintkezik, abban talál valamilyen kapcsolatot, és átemeli a szimpatikus elemeket. Ugyanez igaz a flamenco zenei részére is.

A Suspirosban Szirtes Edina Mókus hegedűjátéka és énekhangja ötvöződik Cristina Soler autentikus hangjával. Aki hallja, érzi, hogy ez a két stílus egységet alkot.

Minden élet egy belégzéssel kezdődik, és minden lélek egy kilélegzéssel távozik.
Körülöttük minden lélegzik. A fák, a föld, a hangszerek, az anyagok, a bőrünk, lélegzik a világ. Ez a pulzálás, ez a ritmus, ez a szívverés, ez a jin és jang, ez itat át mindent. Amint létrehozunk valamit, annak máris megteremtettük az ellentétét.

Ezért nem is működnek soha a szélsőségek, mert amint létrejönnek, megjelenik az ellenpólusuk is. Egyszerűen egyensúlyra törekszik a környezetben minden. Élete során mindenki megéli a szomorúságot, egy szeretett személy elvesztését, a szerelmet, a szeretetet, a bizalmat, a kétségbeesést, az újrakezdést, a gondtalanságot, az idő múlását. Ez a körforgás és ezen érzelmek átélése minden egyes emberélettel újra kezdődik. Ezeket a pillanatokat, az élet sóhajait jeleníti meg a darab.

Az előadás a bemutatót követően turnéra indult, Budapest után többek között Pécsett, Győrben, Keszthelyen és Miskolcon varázsolta el a közönséget Pirók Zsófia és a meghívott külföldi vendégei.

Suspiros - Sóhajok
A következő előadás időpontja: 2015. október 30., péntek 19:00
Helyszín: Marczi Közösségi Tér

A turné támogatója a Spanyol Nagykövetség és a budapesti Cervantes Intézet volt. Pirók Zsófia bemutatója a Fülöp Viktor Táncművészeti Ösztöndíj támogatásával jött létre.

Flamencoének: Cristina Soler
Flamencogitár: Andrzej Lewocki
Ütőhangszerek: Tar Gergely
Hegedű, ének: Szirtes Edina Mókus
Tánc, koreográfia, ötlet, rendezés: Pirók Zsófia
Ezt is szeretjük