Tabu témákat feszeget a különleges táncos műfaj
A kizárólag női táncosokból álló Batik japán társulat eddig is nagy port kavart már fellépéseivel. Most megtudhatod, miért.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Itt van Japán! 3. Előadóművészeti Fesztivál az Érintéspont Művészeti Alapítvány szervezésében kerül megrendezésre 2013. szeptember 23-28. között. A programnak idén a Nemzeti Táncszínház és a Trafó Kortárs Művészetek Háza ad otthont.

A kezdetben a butoh előadásokra fókuszáló fesztiválprogramban most megjelennek a műfaj szoros határai közé nem sorolható, ugyanakkor a butoh filozófiáját tükröző előadások is. A társadalmi konvenciókat átlépő, tabu témákat sem nélkülöző újító butoh műfajának szellemiségéhez sokkal inkább igazodik ez a nyitott gondolkodásmód, mely a kortárs előadóművészetek butoh filozófiája által inspirált művészeit és produkcióit is befogadja - mondta Batarita fesztiváligazgató.

Ha kedvet kaptál, és a gyakorlatban is szeretnél közelebb kerülni a műfajhoz, látogass el Ko Murobushi és Daiji Meguro intenzív workshopjára. Szeptember 27-én a Budapesti Japán Iskola gyermek taiko dob-csapata forrósítja a hangulatot, és az előadások előtt tehetsz egy kis kirándulást a japán gasztronómia világába is.

Ezt is szeretjük