Nem tartják be Steve Jobs kívánságát: radikálisan megváltoztatják az új iPhone-t
Az iLunge magazin forrása állítólag kezében fogta a prototípust.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg az iPhone 4S külseje tulajdonképpen csak az iPhone 4 újragondolása volt, addig az iPhone 5-nél már komoly változások várhatók - legalábbis erről számolt be az iLunge weboldal.

A site egy megbízható forrásra hivatkozik, aki szerint az új kütyün olyan módosításokat is végrehajtanak, amiket valószínűleg nem tehetnének meg, ha Steve Jobs életben lenne.

Elutasította az ötletet

A forrás szerint az első, amit az új iPhone-on változtatni fognak, az a képernyő mérete: bár Jobs elvetette a kijelző növelésére vonatkozó ötleteket, az 5-ösnek mégis négyincses kijelzője lesz, nyolc milliméterrel hosszabb lesz a korábbi változatoknál, és feltehetőleg alumíniumborítást is kap.

A meg nem nevezett forrás szerint az Apple 2012 nyarán szeretné piacra dobni a teljesen új iPhone-t, de még mindig csak a tervezési szakasznál tartanak. Ennek oka, hogy a telefonba épített 4G szolgáltatást a korábbi akkumulátor nem bírta el, és túl hamar lemerült.

Az iLunge forrása azt állítja, körülbelül két hétig tesztelte az iPhone 5 prototípusát, ami a nagyobb kijelzőnek köszönhetően méretesebb a jelenlegi változatnál, ám annál jóval laposabb.

A honlap azt is tudni véli, hogy az iPhone 5 tíz megapixeles kamerát, és - az iPad 2-höz hasonlóan - alumínium hátlapot is kap. A forrás szerint a prototípuson a home gomb nem valódi, lenyomható gomb volt, hanem egy érintésre, illetve nyomva tartásra reagáló panel.

Azt is elárulta, az új iPhone kijelzője sokkal szebb lesz, és a színek minősége is javulni fog. Az új iPhone-ban a 4S-hez hasonlóan lesz beépített személyi asszisztens, de őt már nem Sirinek, hanem egyszerűen Asszisztensnek fogják hívni.

És hogy miért ellenezte Jobs a nagyobb kijelzőt? Állítólag azért, mert szerinte ettől az iPhone darabossá, töredezetté vált volna. Hogy igaza volt-e, azt az Apple-őrültek jövő nyáron eldönthetik.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük