Csak 3 egyszerű feltételt kell teljesíteni, hogy a tartozás felét elengedje a NAV
Hasznos kedvezményről számolt be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

penz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Törölheti az adóbírság felét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - NAV -, ha az adózó a megállapított adókülönbözetet nem vitatja, azt határidőre befizeti, és lemond a fellebbezés jogáról - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Az eljárás az adózóknak kedvezményt, a költségvetésnek pedig pluszbevételt jelent, a közlemény szerint az önkéntes teljesítésekből a költségvetésnek 2019-ben 3 milliárd, 2018-ban pedig 8 milliárd forint bevétele származott.

Felidézték, hogy tavaly csaknem 1300 esetben, az idén az első három negyedévben pedig már 900-nál is több ügyben történt automatikus törlés, így az adózóknak az adóbírság-kedvezmény miatt 2018-ban 881 millió forintot, 2019-ben pedig 521 millió forintot nem kellett megfizetniük. A kedvezmény igénybevételéhez kapcsolódó formanyomtatványok és a kedvezményről bővebb információ a NAV honlapján található.

Fotók: Getty Images

Dolgozni mentek Amerikába: megmutatták az igazi arcát

Tíz különleges fotót mutatunk, melyet amerikai diákmunkájukon részt vevő fiatalok készítettek tavalyi útjukon, és küldtek be egy minden évben megrendezett fotópályázatra. Ilyen egy nyarat az államokban tölteni!

Ezt is szeretjük