A NAV esete a fagyott bugyikkal és a hamis aranyrúddal
A legfurcsább történetek a hivatal aktáiból
Érdekes fogások a közelmúltból.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az utóbbi napokban igazán elemében van a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - NAV. Az elmúlt héten két belvárosi éttermet és egy kávézót zárattak be a hatóság szigorú őrei, a napokban pedig még egy tévés show-műsor is felkeltette az érdeklődésüket.

Nyáron komoly mértékű fehérneműfogással büszkélkedtek a vámosok, így meggátolva, hogy a trendérzékeny olaszok hamis bugyikkal szembesüljenek. Volt már pár furcsa fogása a NAV-nak.

A hungarocell aranyrúdról nem volt számla

A Blikk.hu beszámolója szerint adóellenőrök lepték meg Klapka György üzletét egy tévéműsorban látható jelenet után. A hatóság emberei egy 27 millió forintos aranyrúd számlája után érdeklődtek, azonban az ország egyik legismertebb vállalkozójának le kellett lombozni a vámosokat: a szóban forgó aranyrúd díszlet volt csupán.

Az egyik kereskedelmi tévé műsorában Berki Krisztián aranyrudat vásárolt Klapkától. Mivel a tömb hungarocellből volt, és frissen festették a kellékesek, csak egy tálcán csodálták meg az üzletfelek. A NAV embereinek a műsorban az sem tűnt fel, hogy a tömb háromszor akkora, mint amiket kereskedelmi forgalomban általában árulnak.

Nemrég annak kapcsán került a hírekbe a NAV, hogy annyit járt a budapesti Auguszt cukrászdába, hogy a hely alkalmazottai a hivatal számára is készítettek egy törzsfogyasztóknak járó, névvel ellátott csészét.

- Nálunk a törzsvendégek saját bögrét kapnak. Az elmúlt pár hétben eggyel tovább bővült törzsvendégeink köre, és egyben a legrövidebb idő alatt a legtöbb látogatás címet is az új tag kapja. Hiába, a jó süteményt nem lehet megunni! - fűzte hozzá a cukrászda a Facebook-oldalán

Indiai törpebogáncs és fagyott bugyik: a NAV legfurcsább esetei

Érdekes fogása volt a NAV-nak augusztusban, amikor nagy mennyiségű reumatapaszt találtak Ferihegyen. A készítmény indiai törpebogáncsot tartalmazott, mely veszélyeztetett növényfajnak számít. Mivel ez különleges engedélyt igényel, amivel a beszállító nem rendelkezett, az ezer darab tapaszt a hatóság lefoglalta.

A NAV furcsa esetei közé tartoznak természetesen a fehérneműfogások is. Nemrég egy hatalmas zokniszállítmányt kapcsoltak le a rajkai határátkelőnél. Szintén Rajka volt a helyszíne egy másik fehérneműs akciónak is.

2012-ben a hatóság emberei egy hűtőkamiont vizsgáltak át, mely a papírok szerint fagyasztott húst szállított. A teherautó rakterében a NAV emberei dermedt ruhákat, bugyikat, kabátokat, pólókat találtak. Az árut Kínában adták fel, a célpont pedig Olaszország volt. Ennyit a híres olasz fehérneműkről.

Nemcsak a NAV, de egyes politikusok is okoznak néha humoros perceket. Az utóbbi idők talán legviccesebb politikusa Falus Ferenc.

Fotó: Facebook/Auguszt cukrászda.

Ezt is szeretjük