Ezreket érő támogatás, amit álláskeresőként igényelhetsz

Így jelentkezz rá!

Munkanélküliként számos lehetőséged van.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Álláskeresőként minden olyan lehetőséget ki kell használnod, ami segíthet abban, hogy megcsappant pénzforrásaidat pótold.

A munkanélküli-segély igencsak csekély összeg, ami talán arra elég, hogy a rezsi költségeit fedezni tudd, ám a vonatkozó munkaügyi törvény szerint lehetőséged van arra, hogy ingyenes, illetve támogatott képzésekre jelentkezz.

Ingyenes képzések

Amennyiben a munkaügyi nyilvántartásban álláskeresőként szerepelsz, jogosult vagy az ingyenes képzések megpályázására, ám az elbírálás során több szempontot is szem előtt tartanak. Elsősorban a végzettségedet veszik figyelembe - minél alacsonyabb szintű képzettséggel rendelkezel, annál nagyobb az esélyed. Ugyanakkor az életkor, a családi háttér, a korábbi munkaviszonyok is szerepet játszanak abban, hogy sikerrel jársz-e. A jelentkezési lapot az illetékes munkaügyi kirendeltségen, illetve a Nemzeti Munkaügyi Hivatal vagy a Nemzeti Foglalkoztatási Iroda oldalán töltheted ki, valamint itt olvashatod a legaktuálisabb lehetőségeket is.

A sok lehetőség körül nem egyszerű választani, de az oldalon találsz egy összesített listát a munkaerőpiac igényeiről.

A nyelv- és számítógépes kurzusok jellemzően felkapottak, hiszen manapság az ilyen jellegű jártasságok híján nem egyszerű elhelyezkedni - ugyanakkor ezekre sokkal nehezebb bejutni, mint valamilyen szakmai képzésre. Egyszerre csak egy képzésre jelentkezhetsz, így alaposan meg kell fontolni, hogy mit választasz. Azzal azonban mindenképpen számolj, hogy ezek a tanfolyamok csak addig elérhetőek számodra, amíg álláskereső vagy. Amint találsz munkát, új embert keresnek a helyedre.

Álláskeresői járadék

A tanfolyam mellett lehetőséged van arra is, hogy az álláskeresői járadékot megigényeld, ugyanakkor a folyósítás megkezdésének több feltétele van. Először is a munkád elvesztését megelőző időszakban 360 nap jogosultsági idővel kell rendelkezned.

A segély akkor illet meg, ha megváltozott munkaképességű személyi ellátásra nem vagy jogosult, táppénzt nem kapsz, semmilyen kereső tevékenységet nem folytatsz. Fontos még az is, hogy csak akkor van bármi esélyed, ha az önálló munkakeresés nem vezetett eredményre, és a Munkaügyi Központ sem tud számodra semmilyen munkalehetőséget biztosítani.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A támogatás minimum 36, maximum 90 napra szól, ez idő alatt minden tíz nap jogosultsági idő egy nap járadékfolyósítási időnek felel meg. Az összeg a kérelem benyújtását megelőző négy naptári negyedév átlagjövedelmének 60%-a. A kérelmet az illetékes munkaügyi kirendeltségnél kell benyújtanod, hogy pontosan hová is tartozol, itt nézheted meg.

Félsz attól, hogy elveszíted a munkád?

Ezt is szeretjük